Abrogarea OUG 114/2018 în integralitatea ei, soluția PNL

pană de curent generală Aprobarea OUG 114 parcuri eoliene românia Reţelele de transport şi distribuţie a energiei electrice au nevoie de investiţii de peste 10 miliarde de euro pentru înlocuirea infrastructurii cu durată de viaţă depăşită comisie parlamentară evoluția preţurilor la energie Abrogarea OUG 114/2018 Taxa pe lăcomie de 2% abuzurile anaf energie eoliana curent energie regenerabila
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Abrogarea OUG 114/2018 în integralitatea ei este soluția cu care PNL merge la drum, cu atât mai mult pentru sectorul energetic, este de părere șeful liberalilor, Ludovic Orban. 

Acesta a avut o dezbatere cu patronatele, asociaţiile patronale, reprezentanţi ai companiilor din energie privitor la consecinţele ordonanţei 114 asupra sectorului energetic, asupra perspectivelor de evoluţie ale sectorului energetic şi asupra funcţionării companiilor din domeniul energiei.

„Concluzia pe care am tras-o este foarte clară, prevederile din ordonanţa 114 referitoare la domeniul energetic reprezintă, practic, bomboana pe colivă, nu fac altceva decât să distrugă sectorul energetic să oprească orice investitor să mai investească în România”, a mai spus Orban, la dezbaterea „Starea Sistemului Energetic Naţional”.

Marea majoritate a companiilor din domeniul energetic îşi pun întrebarea dacă îşi vor putea păstra profitabilitatea şi dacă vor avea cu adevărat capacitatea de a putea face faţă acestor reglementări fără niciun fel de fundament economic, care nu au nici o legătură cu cerinţele pieţei şi care sunt contrare Tratatului UE şi directivelor şi reglementărilor de la nivel european.

„Poziţia PNL a fost foarte clară, suntem categoric pentru abrogarea ordonanţei 114 în integralitatea ei, cu atât mai mult pentru sectorul energetic. Ceea ce s-a întâmplat în ordonanţa 114 este un adevărat atentat la adresa sănătăţii economiei româneşti şi ordonanţa 114 trebuie abrogată imediat “, a declarat Ludovic Orban. 

Pe de altă parte, liberalul Lucian Bode a susţinut că aplicarea OUG 114 duce, deja, la importuri istorice de energie electrică. 

„Au reafirmat, încă o dată, asociaţiile prezente aici, riscul de concedieri, riscul ca românii să-şi piardă locurile de muncă. De asemenea, pierderile la buget sunt deja definite inclusiv de către Guvern. Ei vorbesc de aproximativ 2 miliarde de lei, noi spunem că peste 4 miliarde de lei, aproape 1 miliard de euro vor fi pierderile înregistrate la buget prin neplata taxelor care puteau fi încasate dacă această ordonanţă nu era adoptată şi nu în cele din urmă că investiţiile sunt puse sub semnul întrebării”, a mai spus Bode.

Potrivit lui, toate structurile asociative de aici, în special cei care investesc la Marea Neagră, au spus că se gândesc mult şi foarte, foarte serios până ce vor lua o decizie în ceea ce priveşte investiţiile în zona offshore. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close