Alocațiile copiilor ar putea crește cu 20% de la 1 septembrie. Firea vrea dublarea lor deși nu sunt bani

0
69
Ministerul Finanțelor suspendă până anul viitor măsura care le permitea angajatorilor să le deconteze salariaților 1.500 lei cresc alocațiile cu 20% programele de after school dublarea alocației copiilor

Alocaţiile copiilor ar putea crește într-o primă etapă, cu 20% de la 1 septembrie, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. 

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va prezenta astăzi, în şedinţa de Guvern, proiectul ordonanţei de urgenţă care prevede în mod expres dublarea alocaţiilor pentru copii, în cuantumul prevăzut de noua lege, 300 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani, respectiv, 600 pentru cei între 0 şi 2 ani şi pentru copiii cu dizabilităţi de la 0 la 18 ani. Calendarul pe care vi-l propun pentru a putea avea suportul necesar în bugetul de anul acesta şi cel pentru anii viitori va fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi la 1 iulie cu câte 20% şi la fel în 2022”, a declarat, la începutul reuniunii Guvernului, ministrul Violeta Alexandru.

Aceasta s-a consultat pe problema alocațiilor cu ministrul Finanţelor şi cu cel al Justiţiei.

„Aceasta este propunerea pe care o formulăm şi o vom discuta împreună în cursul şedinţei. V-aş ruga să aveţi în vedere această propunere pentru creşterea alocaţiilor, astfel încât să putem avea un cadru reglementat încă din cursul acestei săptămâni”, a spus Alexandru.

Gabriela Firea vrea dublarea, deși alocațiile copiilor vor crește doar cu 20%

Pe de altă parte, primarul general, Gabriela Firea, spune că Guvernul ar trebui să dubleze alocaţiile pentru copii.

„Dacă îngrijorarea pentru necreşterea alocaţiilor pentru copii poate fi considerată campanie electorală, ce să spun? Este opinia domniei sale. Nu vreau să-i stric seara cu nicio replică mai tăioasă, vreau doar să-l rog mult să vorbească cu Guvernul său, şi cu domnul Orban şi cu ministrul de Finanţe să găsească o soluţie şi să respecte legea, să aplice legea, să dubleze alocaţiile pentru copii. Am văzut că după conferinţa de presă de ieri ministrul Finanţelor a plusat de la 15 la 20% (n.r. – privind procentajul de creştere a alocaţiilor pentru copii). Acum, eu ce să înţeleg? Că după seara asta de la 20 se creşte la 25? Dacă mâine mai organizez o conferinţă de presă, creştem de la 25 la 30?”, a declarat Firea la Antena 3.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.