vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiProiect de lege: Camerele de bord, folosite pentru amenzi rutiere

Proiect de lege: Camerele de bord, folosite pentru amenzi rutiere

O nouă iniţiativă legislativă menită să îmbunătăţească siguranţa rutieră a cetăţenilor a fost pusă în circuitul legislativ. Iniţiativa care aparține deputatului USR de Vaslui, Mihai Botez dă posibilitatea poliţiştilor să dea amenzi rutiere pe baza înregistrărilor video primite de la participanţii la trafic.

Dacă se va transforma în lege, şoferii care folosesc camere de bord sau altă tehnologie de înregistrare video vor putea trimite către poliţie aceste înregistrări, iar poliţia să dispună măsuri în acord cu legea.
„Am lansat iniţiativa în dezbatere publică acum 1 lună. Am primit idei şi propuneri din partea unor profesionişti, din partea unor asociaţii de profil şi ale unor oameni implicaţi în domeniul transporturilor. O bună parte din propuneri au fost integrate în forma finală a proiectului. Cu siguranţă va primi îmbunătăţiri în dezbaterile comisiilor de la colegii parlamentari.” a declarat deputatul Mihai Botez.
Deputatul notează faptul că sistemul este implementat în alte state, precum Marea Britanie, care implică cetăţenii prin utilizarea unui site unde pot fi încărcate clipurile video, iar acestea ajung direct la secţiile de poliţie pentru a se ocupa de respectivele cazuri.
„România este statul cu cel mai mare număr de decese raportat la un milion de locuitori în Uniunea Europeană. Avem ocazia să facem drumurile din România mai sigure şi să îi responsabilizăm pe cetăţeni. Trebuie să înţelegem că, dacă vrem ca societatea să funcţioneze aşa cum vedem în alte locuri, trebuie să începem să respectăm legea, aşa cum se face şi în statele al căror exemplu vrem să îl urmăm. Îmi exprim încrederea că iniţiativa va fi susţinută de colegii parlamentari şi va fi îmbunătăţită.” a conchis Mihai Botez.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate