Autostrada Comarnic-Braşov ar putea fi finanţată cu bani europeni

Autostrada Marii Uniri circulația pe loturile 3 și 4 autostrada unirii trei autostrazi
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Autostrada Comarnic-Braşov ar putea fi finanţată din fondul de redresare economică Next Generation EU, din care România ar putea să acceseze până la 31,2 miliarde de euro nerambursabili, a declarat comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

„Trebuie văzut dacă nu cumva domnul ministru al Transporturilor are o altă o idee privind finanţarea pentru că, sigur, sunt multe posibilităţi. Depinde cum gândeşte. Eu cred că transporturile ar putea fi unul din marii beneficiari pentru aceşti bani din redresare. Ar putea să înceapă Comarnic – Braşov din aceşti bani”, a afirmat Adina Vălean.

Potrivit oficialului european, Comisia Europeană se împrumută în numele Uniunii pentru o sumă de 750 de miliarde de euro pe care să le punem într-un fond de redresare economică numit Next Generation EU.

„Din cei 750 de miliarde de euro, România ar putea să ajungă să acceseze până la 31,2 miliarde de euro nerambursabili. Pentru a accesa aceşti bani, România trebuie să depună până în aprilie 2021 la Comisia Europeană un plan naţional de investiţii pentru redresare economică”, a explicat Vălean.

Cei 750 de miliarde de euro ar fi disponibili rapid.

„Fondurile s-ar acorda celor interesaţi foarte repede, atât sub formă de granturi, cât şi sub formă de împrumuturi, pentru că ce avem ca intenţie este ca tot ceea ce vom pune la dispoziţie financiar s-o facem încă de la începutul perioadei, imediat să descărcăm un volum de bani în economie, asta ajutând redresarea şi nevoile de lichiditate şi de capital existente în momentul de faţă. Vorbeam de aceşti 750 de miliarde de euro care vin ca o inovaţie în bugetul Uniunii Europene, la care desigur că se adaugă bugetul multianual de 1,1 trilioane de euro şi din care disponibilizăm sumele cele mai mari la începutul perioadei financiare”, a mai spus Adina Vălean. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close