marți, iulie 27, 2021
AcasăAdministrație publicăBacalaureat second-hand, soluția lui Adronescu pentru rezultatele slabe

Bacalaureat second-hand, soluția lui Adronescu pentru rezultatele slabe

Bacalaureat second-hand pare să fie soluția lui Adronescu pentru rezultatele slabe din învăţământ, este de părere Raluca Turcanu, deputat PNL.„Bacalaureat diferenţiat înseamnă diplome diferite! Absolvenţii de bacalaureat diferenţiat nu ar trebui să poată urma aceleaşi universităţi Ceea ce a propus Ecaterina Andronescu nu este altceva decât o nouă păcăleală! Ministrul Educaţiei vrea să cosmetizeze rezultatele tot mai slabe obţinute de elevi la finalizarea liceului. Ca să crească artificial numărul de absolvenţi cu diplomă de bacalaureat, Andronescu vine cu ceva nou: bacalaureat Second-Hand”, a declarat Raluca Turcanu.

Potrivit ei, diplomele gândite de Andronescu nu îi vor ajuta pe absolvenţi să se integreze în societate şi pe piaţa muncii.
„Nu poţi avea absolvenţi cu forme diferite de Bacalaureat care să-şi poată continua studiile în aceleaşi condiţii.Dacă vrem cu adevărat să ajutăm noile generaţii trebuie să le oferim rute educaţionale diferite. În România, în ultimii 15 ani, s-au înregistrat în jur de un milion de liceeni care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat sau nu s-au prezentat la examene. Aceştia au îngroşat rândurile şomerilor.Dacă nu vom găsi soluţii concrete pentru a-i ajuta în cel mai scurt timp, situaţia actuală ne va duce într-o stare de blocaj economic şi social”, a mai declarat Turcanu.
liberala crede că  tinerilor li se ia şansa de a învăţa o meserie, iar România va ajunge o ţară cu mai mulţi şomeri tineri, decât muncitori calificaţi integraţi pe piaţa muncii.
„România nu trebuie să-şi piardă ultimul avantaj economic din regiune: forţă de muncă bine calificată (nu neapărat şi ieftină).Pentru a atinge acest obiectiv PNL propune o schimbare de viziune prin introducerea bacalaureatului diferenţiat cu traseu educaţional distinct:- bacalaureat tehnologic – care să le asigure absolvenţilor, pe de-o parte, traseul spre universităţi tehnice şi, pe de altă parte, o meserie – o diplomă recunoscută pe piaţa muncii;- bacalaureatul teoretic – care ar trebui să le permită tuturor tinerilor să acceadă în orice formă de învăţământ superior.Aceste măsuri vor trebui dezbătute temeinic. Nu se justifică modificarea Legii Educaţiei Naţionale în grabă şi mai ales în an electoral!”, a mai afirmat deputatul liberal. 
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate