vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiBEC a respins renumărarea voturilor la Sectorul 1. Clotilde Armand e oficial...

BEC a respins renumărarea voturilor la Sectorul 1. Clotilde Armand e oficial noul primar

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins renumărarea voturilor în Sectorul 1 pe motiv ca PSD a avut o contestație neîntemeiată la decizia anterioară a Biroului electoral Sector 1 privind respingerea cererii de renumărare a voturilor în acest sector.

„Ca urmare a analizei contestaţiilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti constată că acestea sunt neîntemeiate”, se precizează în hotărâre.

De asemenea, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti apreciază că eventuala încălcare a legii (în cauză, a dispoziţiilor art.93 şi 94 din Legea nr.11512015) putea fi sesizată prin procedura reglementată de art. 95 alin. (1) – (3) din Legea nr. 115/2015, respectiv prin formularea unor întâmpinări şi, după caz, a unor contestaţii, mijloace legale aflate la îndemâna reprezentanţilor competitorilor electorali – membri sau delegaţi, precum şi a candidaţilor care, potrivit legii, au avut dreptul să asiste la operaţiunile de votare şi la cele ulterioare votării, şi prin intermediul cărora ar fi fost posibilă înlăturarea oricărui dubiu generat de eventuale inexactităţi sau nereguli de consemnare a rezultatului votului.

BEC a respins renumărarea voturilor la Sectorul 1

Aspectele vizând o eventuală fraudă electorală au fost analizate şi respinse ca nefondate de către Biroul Electoral Central, mai precizează documentul.

Referitor la apariţia unor informaţii şi imagini în spaţiul public privind păstrarea şi manipularea sacilor cu buletinele de vot, acestea nu intră în competenţa Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti, urmând a fi analizate de autorităţile competente în acest sens, se mai arată în hotărâre.

PSD a cerut renumărarea voturilor şi, ulterior, reluarea votului în Sectorul 1, invocând o fraudă electorală, după ce au apărut în spaţiu public imagini cu persoane care intră într-o cameră unde, posibil, sunt depozitate buletinele de vot.

Poliţia Bucureşti şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat şi fac cercetări în două dosare penale. Potrivit ultimelor date parţiale, Clotilde Armand (PNL, USR PLUS) se află pe primul loc la alegerile locale cu 40,95% din voturi.

Clotilde Armand a anunţat că este oficial primarul Sectorului 1, după ce Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins contestaţiile PSD.

„Biroul Municipiului Bucureşti a respins în urmă cu câteva minute (11 la 4 voturi) contestaţiile PSD împotriva mea. Astfel, în Sectorul 1 nu se mai anulează alegerile şi nu se mai renumără voturile. Telenovela pesedistă a contestaţiilor s-a terminat. Manipularea abjectă s-a terminat. Ştiu că le este greu să creadă asta, dar de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand (PNL, USR PLUS) pe Facebook.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate