Boc: Salariile în sectorul bugetar nu trebuie tăiate deocamdată

se va renunţa la pensiile speciale Salariile în sectorul bugetar nu trebuie tăiate emil boc
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Salariile în sectorul bugetar nu trebuie tăiate deocamdată, întrucât România şi Europa se află pe un trend de creştere economică, însă ţara consumă mai mult decât produce, a declarat actualul primar al Cluj Napocăi. 

Problema este că mai devreme sau mai târziu, generaţiile următoare vor trebui să deconteze nota de plată a acestui dezmăţ. Fostul premier din perioada 2008-2012 este cel mai în măsură să vorbească despre tăieri de salarii pentru că el însuși a făcut o astfel de mișcare în primă criză economică.  În urmă cu 10 ani, Boc a tăiat salariile din sistemul public cu 25%. 

„Vă pot spune foarte sincer şi direct: generaţiile următoare vor plăti factura dezmăţului actual. Să se înţeleagă că nimic nu este gratis pe lumea asta. Cu cât consumi mai mult decât produci, cu atât aduni datorii pe care le vor plăti pe viitor. Acum suntem într-o perioadă mai fericită, Europa e pe creştere economică, lumea în general e pe creştere economică, costurile de îndatorare sunt mai mici, sunt mulţi dispuşi să te împrumute, cu alte cuvinte astăzi nu avem o problemă majoră. Dar vă dau scris că această factură a consumului exagerat de astăzi va fi plătită pe viitor, pentru că aşa e legea firii, când consumi fără acoperire, cineva trebuie să plătească factura. Şi vor plăti, mai devreme sau mai târziu, generaţiile următoare, acest lucru din punctul meu de vedere este foarte clar şi fără echivoc. Când se duce petrecerea şi vine decontul, vor fi suferinţe”, a declarat fostul premier. 

Nu avem infrastructură rutieră, dar o avem pe cea a internetului

Acesta a afirmat că dacă ar fi după el, de dimineaţă până seara ar vorbi de autostrăzi, infrastructură, autostrăzi, infrastructură.

„Prima dată aş face România competitivă în infrastructură. În al doilea rând, aş face tot ce-mi stă în putinţă să investesc în inovare, în slujbele viitorului. Avem o generaţie de talente extraordinare în această ţară, este poate cel mai important asset pe care ţara îl are: talentele şi domeniul inovării. Slujbele viitorului vor veni din inovare, de acolo ne vom atrage cele mai bune investiţii şi locuri de muncă, deci inovare, inovare, inovare în fiecare zi, pentru a ţine România unde este”, a mai spus Boc. Un alt avantaj mare al României este infrastructură de internet mai puternică decât în alte ţări din UE, pentru că noi am trecut direct la fibră optică. 

Apoi, Boc s-ar preocupa calitatea vieţii românilor, în special educaţia şi sănătatea. „Aici sunt lucrurile unde românii au nevoie de un salt calitativ, pe care să îl resimtă în fiecare spital din această ţară şi în fiecare şcoală”, a mai spus fostul premierul. 

„Avem cel mai mare buget din istoria României, nu am avut niciodată un asemenea buget. Numai că nu sunt prioritizate investiţiile în concordanţă cu interesele naţionale. Interesul naţional îţi cere să prioritizezi investiţiile şi să finanţezi acele investiţii care sunt aproape de finalizare, nu deschizi alte 10.000 de investiţii, când ai 2.000 de investiţii care sunt aproape de finalizare şi acelea se degradează, dar începi altele”, a mai spus Boc. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close