joi, martie 28, 2024
AcasăAdministrație publicăBombona de pe coliva falimentului Bucureștiului, Festivalul de Folclor

Bombona de pe coliva falimentului Bucureștiului, Festivalul de Folclor

După ce a anunțat că Primăria București este într-un faliment nedeclarat, Firea tocmai a pus ditamai anunțul pe SICAP prin care organizează un festival de muzică populară. De ce nu ai înfunda și mai tare cea mai mare primărie din București cu un Festival de Folclor care costă 1,4 milioane de lei? 

Doamna Firea nu dă de la ea, ci din banii contribuabililor, iar asupra acestui lucru atrage atenția și consilierul municipal, Ana Ciceala

”Suntem în faliment nedeclarat, spunea primarul Capitalei acum câteva zile. Între timp, pe SICAP (platforma de achiziții publice), au apărut noi achiziții pentru organizarea Festivalului de Folclor. În total, costurile pentru acest eveniment se ridică la nu mai puțin de 1,4 milioane de lei. Încă o dovadă că Gabriela Firea una spune și alta face”, a anunțat consilierul municipal.

Potrivit ei, cu banii alocați în ultimii trei ani instituțiilor care se ocupă de bâlciuri, festivaluri și statui, Primăria ar fi putut plăti mare parte din datoriile RADET, iar cu banii dați companiilor municipale ar fi reparat mare parte din rețeaua de termoficare din Capitală.

„Dar asta dacă Gabrielei Firea i-ar fi păsat totuși de București. Din păcate, ”primarul faliment” face singurul lucru la care se pricepe de minune: toacă banul public pe tot felul de manifestări pe cât de scumpe, pe atât de inutile”, a mai spus Ciceală.

Și Nicușor Dan a atras atenția asupra falimentului Capitalei. Deşi primarul general, Gabriela Firea, pune problemele financiare ale primăriei pe seama faptului că s-au diminuat veniturile de la stat, în realitate bugetul ar fi fost umflat artificial, mai ales în ceea ce priveşte veniturile proprii. 

„Ea spune: „Suntem într-o situaţie financiară grea, pentru că statul, Guvernul, a modificat cota din impozitul pe venit pe care o defalcă către primării”. E adevărat, primăria ia mai puţin – de la 3,71 miliarde de lei la 3,27 de miliarde de lei, e o scădere de 15% -, dar asta înseamnă numai 0,46 miliarde. Diferenţa între ceea ce zice azi primăria că nu încasează, cele 2,37 de miliarde, şi aceşti 0,46 de miliarde, pe care ştiam de la început că primăria nu îi va lua de la stat din impozitul pe venit sunt bani cu care Gabriela Firea a umflat în mod artificial bugetul în aprilie, când l-a supus votului CGMB. Azi confirmă că sunt două miliarde lipsă. Până la sfârşitul anului o să vedeţi că sunt cel puţin trei miliarde lipsă din bugetul acesta. Cu consecinţe dramatice. Am spus că primăria va intra în incapacitate de plată. După cum ştiţi, chiar Gabriela Firea a spus că suntem într-un faliment nedeclarat”, a declarat Nicușor Dan.  

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate