CAB a anulat ordinul lui Kovesi de revocare a Mihaielei Iorga Moraru

Scandal europeano-român, contestaţie împotriva controlului judiciar Mihaielei Iorga Moraru Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în justiţie, în calitate de suspect. cercetată disciplinar stoparea îngenunchierii procurorilor
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Curtea de Apel Bucureşti a dispus anularea ordinului semnat de Laura Codruţa Kovesi prin s-a dispus revocarea Mihaielei Iorga Moraru din funcţia de procuror DNA. Cu toate acestea, judecătorii nu au fost de acord cu plata unor daune morale. 

„Respinge excepţiile inadmisibilităţii, lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor persoane fizice şi lipsei interesului reclamantei. Admite în parte acţiunea. Anulează Ordinul nr. 301/05.07.2017 emis de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anulează adresa nr. 1840/C/2017/16.08.2017 emisă de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind daunele morale. Admite în parte capătul de cerere privind cheltuielile de judecată şi obligă pârâtul Instituţia Procurorului Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie către reclamantă la cheltuieli de judecată în sumă de 3.000 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocaţial redus. Cu recurs in 15 zile de la comunicare”, potrivit deciziei instanței.  

Mihaiela Iorga Moraru este, în prezent, procuror la Secţia de investigare a magistraţilor. Kovesi a semnat, în iulie 2017, un ordin prin care Mihaiela Iorga Moraru a fost revocată din funcţia de procuror DNA, decizia fiind avizată favorabil de către CSM. 

În noiembrie 2017, Mihaiela Iorga Moraru a acţionat-o în judecată pe Laura Codruţa Kovesi, căreia îi cerea despăgubiri de 10.000 de euro pentru perioada de după revocarea din DNA. 

Mihaiela Iorga Moraru reclama, în cererea de chemare în judecată, că asupra ei au fost făcute presiuni de ordin moral şi emoţional de către Laura Kovesi şi Marius Iacob, adjunctul procurorului şef al DNA. În urmă cu un an, DNA anunţa că Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).

Aceasta era acuzată că a desfăşurat activităţi de anchetă în afara cadrului legal, în paralel cu urmărirea penală derulată de procurorii DIICOT într-un dosar care îl viza pe omul de afaceri Florian Walter. 

Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat nulitatea rechizitoriului prin care Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisă în judecată, cauza fiind restituită la DNA Ploieşti. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close