vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiCampania de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, elaborată săptămâna viitoare

Campania de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, elaborată săptămâna viitoare

Campania de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional va fi elaborată săptămâna viitoare și-l va avea coordonator pe Valeriu Gheorghiţă, a anunțat preşedintele Klaus Iohannis.

„După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autorităţile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În şedinţa de astăzi a fost desemnat şi un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel naţional, în persoana domnului Valeriu Gheorghiţă, medic primar de boli infecţioase la Spitalul Militar Central”, a spus şeful statului.

Potrivit lui Iohannis, vaccinarea se va face etapizat şi va începe cu anumite grupe de populaţie, stabilite pe criterii epidemiologice şi medicale.

„Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrătorii din sectoare esenţiale precum educaţie, siguranţă naţională, transporturi, energie, furnizarea de apă şi alimente. Au fost deja stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, măsuri care ţin cont de condiţiile specifice de stocare şi transport necesare pentru fiecare produs în parte, dar şi de aspecte speciale, precum echipele de vaccinare, locaţiile unde se va desfăşura procesul, precum şi programarea populaţiei”, a arătat Iohannis.

Campania de vaccinare anti-COVID-19, dată înapoi de știri false

În context, preşedintele a transmis o atenţionare cu privire la fake news.

„Cred că este deosebit de important să combatem dezinformarea şi fake news-urile care sădesc neîncredere şi au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile ştiinţifice susţin siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor, a căror apariţie este oricum direct condiţionată de avizul organismelor ştiinţifice de profil, şi le indică drept principalul factor care poate pune capăt pandemiei, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă, care să ne permită reîntoarcerea cât mai rapidă la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii”, a spus Iohannis.

Comisia Europeană a aprobat marţi un al cincilea contract, cu compania farmaceutică europeană CureVac, care prevede achiziţionarea iniţială a 225 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus o opţiune de a solicita până la 180 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul societăţii se va dovedi a fi sigur şi eficace împotriva COVID-19.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate