Cazuri de coronavirus in gradinițe și școli. Și nici nu am început școala

0
noul coronavirus china

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunţat apariţia unor cazuri de coronavirus în grădinițe și școli din Capitală – Şcoala Centrală şi Grădiniţa „Zâna Florilor”.

„Sunt două unităţi de învăţământ. Este vorba de Şcoala Centrală şi Grădiniţa Zâna Florilor. Au solicitat prin decizia Consiliului de Administraţie, decizie transmisă deja la Inspectoratul Şcolar, astăzi, şi aşteptăm să se întrunească Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a se da şi hotărârea pentru scenariul roşu în aceste cazuri. La acea grădiniţă aşteptăm definitivarea anchetei Direcţiei de Sănătate Publică pentru că s-a anunţat abia aseară”, a spus Anisie.

Monica Anisie a participat la o şedinţă la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru a analiza situaţia fiecărei unităţi şcolare.

„Am venit la Inspectoratul Şcolar, am avut o întâlnire şi ieri cu domnul inspector general şcolar şi câţiva inspectori de sector. De asemenea, a fost prezent şi domnul prefect şi doamna director de la Direcţia de Sănătate Publică. Au făcut o analiză, au reevaluat fiecare unitate de învăţământ în parte şi, astăzi, înţeleg că domnul prefect va realiza Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Se va întruni şi acolo vor fi luate decizii”, a mai spus Anisie.

Cazuri de coronavirus in gradinițe și școli

Astăzi, la Inspectoratul Şcolar nu a făcut altceva decât să discute cu colegii ei fiecare situaţie în parte şi să vedem cum putem să ajutăm.

„În aceste momente, trebuie să înţelegem cu toţii că este important să punem umărul în aşa fel încât elevii, profesorii şi tot personalul din unitatea de învăţământ să fie în siguranţă, să rămânem cu toţii sănătoşi şi să păşim mâine cu încredere în spaţiul şcolii”, a afirmat ministrul.

De mâine, toate școlile din România, vor începe după trei binecunoscute scenarii: verde, galben și roșu. În funcție de acestea trei se decide dacă elevii merg fizic la școală sau fac cursurile online.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here