vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiCentenarul, umbrit de o ceată de politicieni incompetenţi

Centenarul, umbrit de o ceată de politicieni incompetenţi

Artizanii Marii Uniri de la 1918 se află în umbră după 100 de ani de la înfăptuirea României Mari, de o ceată de politicieni incompetenţi ai anului 2018, care au probleme cu justiţia, dosare penale ori condamnări cu executare.

„Tot la 100 de ani, de la Marea Unire, Educaţia pierde din nou la rectificarea bugetară. Guvernul PSD-ALDE văduveşte din nou învăţământul cu 198 de milioane de lei. Proasta gestiune a banului public şi lipsa de viziune a guvernanţilor reprezintă un atac la adresa calităţii finanţării educaţiei.Nu vom putea vorbi despre performanţă în şcolile româneşti până nu vom înţelege importanţa unei finanţări corespunzătoare: cele 198 de milioane tăiate, ar fi putut extinde de 5 ori programul O masă caldă în scoli”, a declarat deputatul USR, Cristina Iurişniţi.
Dar, din nefericire, pentru actuala guvernare, interesul superior al educaţiei nu a reprezentat şi nu va reprezenta niciodată o prioritate în contextul unei subfinanţări cronice.
6 % din PIB este o utopie, 2,98% este o realitate cruda a unui guvern pentru care Educaţia este Cenuşăreasa de serviciu.Acum 100 de ani, în perioada interbelica educaţia primea 16% din PIB. Şi 98 % dintre tinerii care plecau la studii în străinătate se întorceau acasă. Asta pentru că, în perioada interbelică, şcoala te pregătea să devii un om cu educaţie civică şi caracter.
După Marea Unire, educaţia a fost ridicată la rang de politică de stat. Şcoala a devenit un instrument de construcţie a naţiunii. Respectul pentru învăţământ, pentru oamenii cu carte era evident. 98% din tinerii care plecau la studii în străinătate reveneau în ţară.România nu este cea a corupţilor, România este a oamenilor cinstiţi, a celor care luptă pentru o justiţie dreaptă şi pentru o Românie a bunului simţ! Luptăm pentru o Românie a valorilor, a competenţei şi a vieţii frumoase, pentru o Românie a tuturor celor care vor să trăiască într-o ţară europeană, civilizată, sănătoasa educata şi prosperă! România trebuie sa rămână o ţară ataşată profund valorilor europene, libertăţii, democraţiei şi stabilităţii, o ţară din care să nu mai ai motive să emigrezi, ci o ţară în care să te întorci cu drag acasă”, a mai spus deputatul USR. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate