Cele mai acide declarații ale politicienilor în Parlament

declarații acide parlament motiune de cenzură dotarea poliției dăncilă plimbată Greşelile de exprimare noile legi ale justiției doamnele PSD
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Moțiunea de cenzură a scos „la rampă” cele mai acide declarații ale politicienilor, aceștia luând pe rând cuvântul la microfon în plenul Parlamentului. 

Viorica Dăncilă – premierul Romaniei

„Mă uit în sală şi văd aceiaşi oameni amatori şi iresponsabili. Nu v-aţi schimbat prea mult de când ne-am aflat în acelaşi context din care eu, personal, am crezut că aţi învăţat ceva. Am crezut că aţi înţeles că nu puteţi veni în Parlament să daţi jos un Guvern cu temele nefăcute, că nu puteţi sfida din nou românii, că e obligatoriu să veniţi cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare, dacă voiaţi să reconstruiţi România, aşa cum atât de măreţ ne spuneţi în textul moţiunii de cenzură. Până acum ne e clar cum vreţi să o demolaţi. Cum aveţi de gând să reconstruiţi, stimaţi semnatari ai moţiunii? Din păcate nu aţi înţeles nimic. Aţi avut, stimaţi colegi din Opoziţie, sprijinul şi implicarea totală a preşedintelui României în această campanie agresivă de destabilizare a Guvernului. Aţi avut în favoarea voastră un demers virulent al candidatului Iohannis care şi-a bătut joc de Constituţie şi de drepturile şi interesul românilor. O luptă oarbă, pornită de cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a cunoscut România vreodată, unul care acţionează conştient împotriva propriului popor. Un preşedinte care a uitat de români şi de ţara lui şi a pornit o campanie toxică împotriva Guvernului. În al doilea rând, îl avem pe domnul Tăriceanu, care şi dumnealui a pus umărul la acest demers sortit eşecului. Aşa cum a putut – fugind de la guvernare şi sacrificându-şi propriul partid, într-o bătaie de joc incredibilă la adresa românilor care ne-au votat în 2016. Cu toată experienţa domnului Tăriceanu, a căzut în mod ruşinos în capcana lui Victor Ponta şi şi-a asigurat un apus al carierei politice lamentabil. Era totuşi un destin predictibil, pentru că asta li se întâmplă celor ce se aliază cu Ponta: ajung trădaţi, sacrificaţi în numele intereselor personale ale liderului Pro România – un alt artizan din umbră al acestei tentative, premierul demisionar pe Facebook, maestrul minciunilor şi expertul în jocuri de culise cu finalitate zero”.

Dan Barna – președinte USR 

„Astăzi, Parlamentul României dă bacalaureatul politic în faţa cetăţenilor. Astăzi, avem şansa să trecem acel examen şi toată România este cu ochii pe noi. Doamnă prim-ministru, nominalizarea dumneavoastră a fost o greşeală. Nu v-am susţinut nici atunci, nu o vom face nici astăzi şi cred că nu este nicio surpriză. Nu aţi fost pregătită în niciun fel pentru funcţia de prim-ministru şi, în acest an şi jumătate, nu aţi învăţat mare lucru, deşi au fost foarte multe oportunităţi. Conduceţi, de departe, unul dintre cele mai incompetente guverne din ultimii 30 de ani”.

Victor Ponta – președinte Pro România

„Este o moţiune extrem de ciudată – teoretic dă jos un guvern, dar noi nu mai avem guvern. Nu mai vorbesc despre faptul că nu mai avem ministru de Interne, nu avem ministru la Educaţie, la Mediu, la Energie. Vorbim despre un guvern care nu mai există şi care, orice aţi face, azi – mâine îşi încetează activitatea.  Nu am auzit niciodată ca un prim-ministru să sune la o sută de parlamentari să le spună că vor fi miniştri.  Cred că azi avem datoria să îngropăm un mort. Am aflat că sunt un om foarte rău de la doamna Dăncilă. Chiar sunt un om rău că am pus-o pe listă în 2014. Dar un om rău, Liviu Dragnea, a pus-o prim-ministru”

Raluca Turcan – liderul liberalilor din Camera Deputaților

„Cred că este ultima dată când mă adresez unui premier nelegitim care a călcat în picioare aşteptările unei ţări întregi de a merge şi mai mult spre Europa şi nu de a reveni la fărădelegea din anii tranziţiei. Cred că este ultima dată când un prim-ministru fără legitimitate îşi ameninţă colegii de partid cu deschiderea de dosare penale, în stilul consacrat de Liviu Dragnea. Astăzi, cei ameninţaţi au şansa să scape din captivitatea creată de cea care a fost, la rândul ei, captivă unui condamnat penal”, a spus Turcan, la dezbaterea moţiunii de cenzură”

Kelemen Hunor – liderul UDMR

„Situaţia politică e relativ simplă, dar noi, politicienii, o complicăm peste măsură. Pe de o parte se vede foarte clar că acest guvern nu mai are resursele interne necesare, nici profesionale, nici politice, nu mai are combustibilul necesar pentru a continua guvernarea. E inutil să mai încercăm, nu se văd premisele unei guvernări bune, care ar trebui să fie singurul scop al unei guvernări. Nu trebuie înţeles că ar fi ceva personal, însă pur şi simplu constatăm că această guvernare s-a epuizat. Dacă Guvernul nu reuşeşte să impună respectarea legislaţiei în vigoare, este clar că nu mai are forţa necesară să guverneze”

 Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close