vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiConsultații gratuite online la 18 spitale din Capitală

Consultații gratuite online la 18 spitale din Capitală

Românii pot avea parte de consultații gratuite online la nu mai puțin de 18 spitale din Capitală, după ce programul pilot lansat la Colentina a fost accesat de 749 de pacienţi în decurs de două săptămâni, a anunțat primarul general Gabriela Firea. 

Platforma de consultaţii medicale poate fi accesată la adresa pacient.assmb.ro, fiind vorba despre un serviciu online gratuit de evaluare medicală.

Răspund întrebărilor adresate aproape 500 de medici din peste 30 de specializări, angajaţi în spitalele administrate de PMB. Cele mai căutate specializări sunt Pneumologia – 184 de consultaţii, Medicina internă – 149, Psihiatria – 99, Gastroenterologia – 43 şi Dermatologia – 39.

„Platforma este foarte uşor de utilizat: pacienţii accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au şi ataşează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialişti, istoric medical, bilete de ieşire din spital). Se selectează spitalul, specialitatea şi medicul, apoi se introduc datele personale, precum şi cele de contact. Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore în funcţie de disponibilitatea specialistului şi de numărul de cazuri pe care acesta le are în analiză”, a precizat edilul general.

Consultații gratuite online, în curând și video

Platforma este optimizată inclusiv pentru dispozitivele de telefonie mobilă cu sistem de operare iOS sau Android.

„Interfaţa pentru pacient este, de asemenea, accesibilă: prin simpla accesare a ferestrei de încărcare documente, telefonul deschide automat camera şi pacientul trebuie doar să fotografieze documentul care trebuie transmis – spre exemplu analizele medicale -, iar fotografiile sunt preluate în sistem automat. Se elimină astfel procedurile de scanare”, a menţionat Firea.

În scurtă vreme va fi disponibil inclusiv un modul video pentru consultaţii de specialitate în domeniul psihiatric, fiind esenţial contactul vizual între medicul specialist şi pacienţii pe care trebuie să-i evalueze.

„Recomandăm bucureştenilor şi tuturor pacienţilor cu istoric medical într-unul din spitalele Primăriei Capitalei să folosească cu încredere această nouă platformă online înainte de a lua decizia de a merge la un spital. Trebuie să fim cu toţii responsabili şi să încercăm să nu aglomerăm unităţile medicale, în această perioadă, dacă nu este absolut necesar”, a mai spus Firea în postarea ei de la Facebook. 

Tot pe pacient.assmb.ro solicitanţii de consultaţii primesc suport tehnic şi îndrumare privind înscrierea online. Medicii, la rândul lor, pot transmite pacienţilor orice fel de documente medicale pe timpul stării de urgenţă, cum ar fi reţete, concedii medicale sau referate pentru comisiile de expertiză. Şi medicii beneficiază de suport tehnic online şi telefonic. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate