Contractul de proiectare şi execuţie a secţiunii 1 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti s-a semnat

COTAR se folosește de cazul din Caracal și atacă Guvernul, spunând că Executivul ar trebui să reevalueze situaţia legislaţiei transportului de persoane. Cotar atacă guvernul Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită suportul eurodeputaţilor români pentru desecretizarea scrisorii primite de la Comisia Europeană (CE) Guvernul PSD-ALDE ratează dezvoltarea României restituirea taxei auto bonus autostrada ploiești-Brașov Autostrada Sudului Autostrăzile construite în parteneriat public privat secțiunea 1 autostrada Sibiu-Piteşti Adoptă o autostradă trei autostrăzi test imposibil de trecut Banii privind taxa auto vor fi rambursaţi cel târziu până în luna iunie a acestui an, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.  lacomia lui dragnea desecretizarea scrisorii fără investiții fonduri europene actualul model de taxare, kilometri de autostradă autostrada estului
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Contractul de proiectare şi execuţie a secţiunii 1 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti a fost semnat la Palatul Victoria, astăzi, acesta fiind unul dintre cele trei care s-au semnat azi. 

Oficialul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR), Narcis Neaga, şi de administratorul companiei Porr Construct SRL au semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 1 Sibiu-Boiţa. 

„Primul contract are în vedere o autostradă foarte importantă şi demult aşteptată de români – autostrada Piteşti-Sibiu, secţiunea 1 Boiţa-Sibiu. Încă din primul mandat de ministru am înţeles că străpungerea Carpaţilor este o prioritate pentru dezvoltarea economică a României. Secţiunea Sibiu-Boiţa nu înseamnă doar o simplă secţiune a unei autostrăzi, aşa că în anul 2017 Guvernul PSD-ALDE a deblocat şi a lansat procedura de achiziţie publică pentru primele loturi ale autostrăzii Sibiu-Piteşti. (…) Valoarea contractului este de 612 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 129 de milioane de euro, durata de realizare a acestui contract este de 48 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţie”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Alte două contracte semnate 

AL doilea contract de proiectare şi execuţie pentru lotul 3 din autostrada de centură a municipiului Bucureşti secţiunea Sud – a fost semnat de Narcis Neaga, de directorul executiv Aktor SA şi de administratorul special Euro Construct. 

„Al doilea contract este cel al lotului 3 al autostrăzii de centură a municipiului Bucureşti, secţiunea Sud. Valoarea contractului este de 853 de milioane de lei, echivalent a 180 de milioane de euro, fără TVA. (…) Acest sector face parte din centura Bucureşti Sud, care va asigura conexiunea reţelei TEN-T, respectiv legătura dintre autostrada A1 Piteşti-Bucureşti şi autostrada A2 Bucureşti-Constanţa”, a precizat Cuc. 

Al treilea contract, cel privind furnizarea sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului pentru Magistrala 5 secţiunea Râul Doamnei-Eroilor a fost semnat de directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, şi de director general Alstom Transport SA. 

Potrivit lui Cuc, acest contract se referă la sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului, inclusiv echipamentul de siguranţă îmbarcat pe tren şi sistemul de informare dinamică. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close