Comisia de Prognoză va alege pe cine „călca” ANAF-ul

poprirea pe conturile românilor aparatele de marcat electronice fiscale Curtea Constituţională a României (CCR) discută sesizarea PNL, USR, PMP şi a Pro România asupra legii privind reorganizareorganizarea anaf Anularea contribuţiei la sănătate ANAF începe controale ample Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) poate alege, de luna trecută, pe cine va „călca” ANAF-ul control ANAF anaf email-uri false către contribuabili 1
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) poate alege, de luna trecută, pe cine va „călca” ANAF-ul, în urma unui protocol încheiat între cele două instituții.

Cu toate acestea, noul acord dintre ANAF şi CNSP ar putea transforma controalele într-un instrument politic, se teme deputatul PNL Dumitru Oprea care a solicitat clarificări în acest sens, preşedintelui Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză. 

„Pentru atingerea obiectivelor din Programul de guvernare privind îmbunătăţirea semnificativă a gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat, pe 22 ianuarie 2019, a fost încheiat un acord de cooperare şi risc între ANAF şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP). Chiar de la primul punct, acordul prevede că, începând cu luna ianuarie 2019, CNSP va selecta contribuabilii care vor fi propuşi pentru efectuarea controalelor de către ANAF, în funcţie de domeniul de activitate, fluctuaţia cifrei de afaceri şi a altor indicatori stabiliţi de comun acord între ANAF şi CNSP”, spune deputatul liberal.
De asemenea, la punctul 9, este stipulat că ANAF se angajează să transmită CNSP informaţii cu privire la efectele obţinute în privinţa reducerii evaziunii fiscale, în urma acţiunilor de control la societăţile comerciale propuse în analizele de risc ale CNSP.
În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită clarificări privind riscul ca unele informaţii privind controalele fiscale să ajungă la persoane neautorizate.
Totodată, se impune să se indice măsurile prin care contribuabilii sunt asiguraţi că aceste controale nu vor fi îndreptate împotriva celor care nu sunt de acord cu actuala guvernare.


Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close