Corina Crețu: Vom avea spitale regionale din 2027… nu 2020, nu 2023

Comisia Europeană nu este agreată ideea alocării de fonduri doar pentru documentaţie, este de părere comisarul pentru politica regională, Corina Creţu. 

Corina Creţu, Member of the EC in charge of Regional Policy

Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Vom avea spitale regionale din 2027… nu 2020, nu 2023, așa cum anunțau autoritățile de la București în trecut, lăudându-se cu faptul că le vor construi în timp record. Guvernul PSD  mințit din nou cu privire la spitalele regionale pentru care ave finanțare dar nu și voință politică. 

„Au trecut cinci ani de la semnarea Programului Operațional Regional în vederea construirii a trei spitale regionale: la Iași, Cluj și Craiova. Am sperat să le inaugurăm până la încheierea mandatului meu de Comisar European, fiind – pentru mine – o prioritate în toate discuțiile pe care le-am avut cu experții europeni, fie ei de la Banca Europeană de Investiții (care a și realizat studiile de fezabilitate), fie de la Comisia Europeană”, a declarat europarlamentarul Corina Crețu pe pagina s-a de Facebook.

Spitale regionale din 2027

Din păcate, după ce inițial s-a spus că ele vor fi finalizate în 2020, apoi în 2023, aud acum de anul 2027…

„Sentimentul că aceste proiecte de interes național au fost sabotate, amânate, doar pentru a dovedi că România nu are un Comisar “patriot” este tot mai puternic, un sentiment pe care îl simt și când vine vorba de transporturi. Sunt convinsă că toată lumea își amintește eforturile mele de a demara Autostrada Unirii, Autostrada Moldovei, a termina Sebeș-Turda etc., dar și jignirile pe care le-am primit aducând în atenție aceste subiecte care ar fi putut contribui deja considerabil la îmbunătățirea vieții oamenilor”, a mai afirmat Corina Crețu.

Aceasta își propune, așa cum mărturisea și anterior, să readucă în memorie eforturile făcute de europarlamentari  pentru dezvoltarea României în acești ultimi cinci ani.

În ultimii ani, PSd s-a laudat că va construi aceste spitale regionale, că a dat drumul contractelor de fezabilitate pentru care are și finanțarea, dar de fapt nu au făcut nimic din ce au promis. Ba mai mult, din cauza acestor întârzieri, România a pierdut și o parte din finanțare, tocmai pentru că autoritățile mințeau în public. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close