vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiCoronavirus: Numărul românilor izolați la domiciliu a crescut cu 200 în doar...

Coronavirus: Numărul românilor izolați la domiciliu a crescut cu 200 în doar câteva ore

Numărul românilor izolați la domiciliu a crescut cu 200 în doar câteva ore, ultimele date arătând că 37 de persoane se află în carantină, iar 9.639 sunt monitorizate la domiciliu, față de 9.431, în urmă cu câteva ore.  

551 de probe prelevate de la persoanele care au sosit în România din zone afectate sau care au intrat în contact cu persoanele confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus) au fost prelucrate, în cele cinci centre de la nivel naţional.

Dintre cele 551, 4 au ieşit pozitive, restul de 547 de probe analizate fiind cu rezultat negativ, adică persoanele testate nu sunt purtătoare ale virusului.

Numărul românilor izolați la domiciliu a crescut cu 200 în doar câteva ore

„Astăzi, 3 martie, a fost confirmată a patra persoană purtătoare a virusului COVID-19 (coronavirus), pe teritoriul României. Bărbatul a intrat în contact direct cu persoana din Timişoara, depistată pozitiv în data de 28 februarie. În urma confirmării contactării virusului de către cetăţeanul din Timişoara, a fost luată decizia transportării acestuia cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ din Timişoara. În acest moment, acesta nu prezintă stări febrile sau alte simptome specifice infectării cu COVID-19 (coronavirus). Pentru cele două familii care locuiesc în proximitatea domiciliului bărbatului depistat pozitiv cu COVID-19 (coronavirus) a fost luată măsura auto-izolării la domiciliu, toate aceste persoane fiind monitorizate medical”, precizează Grupul de Comunicare Strategică. 

Conform GCS, cele cinci persoane internate la Spitalul clinic CF Constanţa au fost scoase din carantină instituţionalizată şi transportate la domiciliu pentru a continua perioada de izolare, această decizie fiind luată după ce ultimele două teste, efectuate la interval de 24 de ore între ele, luni şi marţi, au avut rezultat negativ.

„Cetăţenilor care sunt monitorizaţi la domiciliu le recomandăm să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spaţiile stabilite şi să păstreze permanent legătura cu autorităţile sanitare din zona în care se află. Primul pacient diagnosticat pe teritoriul României ca fiind infectat cu virusul COVID-19 a fost declarat vindecat şi urmează să fie externat. Precizăm că cele trei persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unităţi spitaliceşti de specialitate din Cluj-Napoca şi Timişoara şi sunt în stare stabilă”, afirmă GCS. 

Grupul de Comunicare Strategică le reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE 0800 800 358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate