joi, aprilie 18, 2024
AcasăAdministrație publicăCosturile racordării la reţeaua de canalizare, suportate de stat pentru cei săraci

Costurile racordării la reţeaua de canalizare, suportate de stat pentru cei săraci

Persoanele cu venituri mici care nu își permit costurile racordării la reţeaua de canalizare vor primi sprijin din partea statului, a anunțat, la Tulcea, comisarul şef adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Popa.

„În noua lege 241/2006 care urmează să apară sunt prevăzute nişte ajutoare care vor merge până la suportarea integrală a costurilor racordării la canalizare şi la apă pentru persoanele cu anumite venituri. Cred că undeva în lege mai trebuie nuanţat şi puse şi ajutoare mai mici pentru persoanele cu venituri mai mari pentru care o asemenea lucrare prezintă un efort”, a declarat comisarul șef adjunct. 

Potrivit lui, Garda Națională de Mediu a notificat primăriile din România care au canalizări pentru a transmite până la finele lunii mai o situaţie cu numărul gospodăriilor neracordate la reţelele de apă uzată. 

„Noi avem deja o situaţie care a fost transmisă Ministerului Dezvoltării Regionale, dar vrem o actualizare a acesteia”, a mai spus Popa. 

Persoanele care nu s-au racordat la reţelele de canalizare şi apă potabilă, deşi au această posibilitate, vor fi sancţionate atât de lucrătorii Gărzii Naționale de Mediu, cât şi de primării.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, persoanele care nu se racordează la reţelele de canalizare, deşi au această posibilitate, riscă sancţiuni cuprinse între 2.000 de lei şi 4.000 de lei

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate