vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiCreşterea salariului minim creează probleme oamenilor de afaceri

Creşterea salariului minim creează probleme oamenilor de afaceri

Creşterea salariului minim face ca oamenii de afaceri să aibă probleme reale de a-şi ţine afacerea pe picioare, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

„Trebuie să ţineţi cont că această chestiune a salariului minim pune o presiune pe angajatori, cei care până la urmă plătesc salarii oamenilor. Deciziile trebuie luate într-un just echilibru între ceea ce pot oamenii din industrie, din privat, să plătească şi ce merită şi ce poate să primească omul astăzi ca să-şi poată acoperi nevoile corespunzător. Prin urmare, e uşor să pui din pix şi să-i spui unui om care se zbate să-şi ţină afacerea: trebuie să dublezi salariul minim – este foarte uşor, dar aveţi şi dumneavoastră semnale, cum am şi eu, inclusiv de la lideri de sindicat, care spun că în urma creşterii salariului minim au probleme reale de a-şi ţine afacerea în picioare, şi aceste lucruri trebuie să aveţi curajul să le admiteţi”, a declarat Violeta Alexandru la audierile din Parlament.

Ministerul Muncii în această perioadă continuă consultările cu sindicatele şi cu patronatele, pentru a îmbunătăţi formula la care am reuşit să ajungem în numai câteva săptămâni, până la finalul anului trecut”, a adăugat Violeta Alexandru.

Creșterea salariului minim închide afaceri

Ministrul a mai afirmat că scopul Guvernului este ca tot mai mulţi angajaţi să obţină locuri de muncă plătite cu salarii mai mari decât cel minim pe economie.

„Este uşor să creşti din pix, dar trebuie să faci lucrurile să fie un echilibru între ce poate în acest moment economia privată să susţină şi cât poţi să oferi oamenilor care beneficiază de salariul minim. Oricum, ţinta noastră nu trebuie să fie cât mai mulţi oameni pe salariul minim, ţinta noastră este să-i ajutăm pe oameni să-şi îmbunătăţească pe parcursul vieţii cunoştinţele, ca să poată să urce în ierarhia profesională spre salarii peste salariul minim”, a mai spus ministrul.

Ţinta nu trebuie să fie cât mai mulţi angajaţi pe salariul minim, ţinta trebuie să fie ca economia din România să funcţioneze, să fie cât mai mulţi angajatori, iar oamenii, pe măsură ce dobândesc experienţă, să beneficieze de un salariu mai mare decât salariul minim.

„Sunt în acest moment în continuu dialog cu sindicatele şi cu patronatele, pentru că o decizie pe salariul minim angajează ambele categorii, şi angajatorii, cei care au până la un punct posibilitatea să plătească aceşti bani, şi de aceea le trebuie acestor oameni o planificare, pentru că nu poţi să decizi peste noapte”, a explicat Violeta Alexandru.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate