Crețu: Aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti

Activele fondurilor din România Aderarea la zona euro Luxemburghezii sunt plătiți de 11 ori mai mult decât moldovenii, potrivit datelor Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). AEP reia verificările la partidele politice Programul Tezaur români se împrumută bani euro
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti, pentru că altfel riscă să se transforme într-un bumerang şi în loc de beneficii, să fie o povară pe umerii cetăţenilor, potrivit comisarului european Corina Crețu. 

Potrivit ei, zona euro ar însemna un pas enorm înainte, dar, înainte de a avansa termene, Guvernul ar trebui să se asigure că economia ţării este pregătită. 

„În primul rând, aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti, pentru că altfel riscă să se transforme într-un bumerang şi în loc de beneficii, să fie o povară pe umerii cetăţenilor, care se vor trezi dintr-o dată că vor trebui să piardă foarte mulţi bani. Mă îngrijorează şi această tensiune între Guvern şi Banca Naţională, pentru că sunt cele două entităţi care trebuie să pregătească economia românească pentru aderarea la zona euro”, a declarat Corina Crețu.

Aceasta afirmă că nu ar trebui să stabilim termene, ci mai degrabă să lăsăm lucrurile să curgă într-un ritm normal.

„Este important ca economia românească să fie suficient de matură, astfel încât să suporte cu bine cetăţenii României această tranziţie, care ar însemna un pas enorm înainte, dacă România va fi pregătită”, a mai declarat comisarul european.  

Creţu s-a arătat îngrijorată de dublul limbaj al principalului partid de guvernământ în legătură cu atitudinea faţă de Uniunea Europeană.  „Nu înţeleg acest dublu limbaj: pe de o parte, aceeaşi echipă, aceiaşi oameni de pe aceeaşi scenă spun că suntem cei mai pro europeni, după aceea altcineva spune că Europa otrăveşte românii”, a spus Corina Creţu.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close