marți, august 3, 2021
AcasăAgenda ZileiDan Nica nu va ajunge comisar european. Are probleme ca și Rovana...

Dan Nica nu va ajunge comisar european. Are probleme ca și Rovana Plumb

Dan Nica nu va ajunge niciodată să preia postul de comisar european pentru că are mari probleme de integritate, este de părere europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan. 

„Nominalizările făcute până acum de Viorica Dăncilă nu voi fi acceptate niciuna. (…) Dan Nica nu va ajunge niciodată comisar european fiindcă are mari probleme de integritate. Tot Parlamentul European l-a văzut încercând să împiedice ridicarea imunităţii parlamentare în cazul domniei sale când procurorii au cerut anchetarea într-un dosar”, a spus Siegfried Mureşan.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu mai are credibilitate la nivel european, toată Uniunea Europeană aşteaptând demiterea Executivului.

„Toată Uniunea Europeană aşteaptă demiterea Guvernului Dăncilă. Guvernul condus de Viorica Dăncilă este văzut la nivel european ca un guvern disfuncţional, un guvern care şi-a pierdut legitimitatea la momentul la care şi-a pierdut partenerul de coaliţie şi majoritatea parlamentară. Este un guvern cu zero credibilitate şi este un guvern care nu poate obţine nimic pentru români în Uniunea Europeană şi de aceea toată Uniunea Europeană aşteaptă demiterea acestui Guvern prin moţiunea de cenzură”, a afirmat Mureşan.

Dan Nica nu va ajunge comisar european 

Viorica Dăncilă a fost mai preocupată, în această vară, să devină preşedinte al PSD şi candidat la prezidenţiale decât să negocieze o poziţie importantă pentru România în viitoarea Comisie Europeană.

„Cât de puţină credibilitate are Guvernul Dăncilă şi Viorica Dăncilă însăşi la nivel european aţi putut vedea în procedura de numire a comisarului european din partea României. Rovana Plumb nu s-a luptat cu nimeni. Ea s-a luptat doar cu lipsa ei de integritate, cu lipsa de competenţă, cu lipsa de credibilitate şi a pierdut. (…) Pentru poziţia de comisar european din partea României nu a trebuit să batem pe nimeni. Este o poziţie alocată României, o poziţie care se cuvine ţării noastre. Singurul lucru pe care trebuia să îl facem este să prezentăm un candidat sau o candidată competentă, integră, iar Viorica Dăncilă, astă vară, în loc să negocieze cu Uniunea Europeană o poziţie importantă pentru România în viitoarea Comisie Europeană, a fost preocupată să ajungă preşedinta PSD, a fost preocupată să ajungă candidat al PSD la alegerile prezidenţiale şi de aceea acest eşec al domniei sale”, a mai spus Siegfried Mureșan. 

Dan Nica este a doua propunere a PSD pentru postul de comisar european, după ce Comisia JURI a respins-o pe Rovana Plumb pentru postul respectiv pe motiv că are probleme de integritate, după că nu a putut să explice existenta unui împrumut de 800.000 de lei. Weekendul trecut, Rovana Plumb a anunțat că a rezolvat problema cu împrumutul achitându-l, în schimbul banilor oferind persoane care i-a dat banii, două apartamente în București. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate