duminică, iulie 25, 2021
AcasăAgenda ZileiDăncilă către Turcan: Mai ușor cu amenințările... știu că vă puteți da...

Dăncilă către Turcan: Mai ușor cu amenințările… știu că vă puteți da doctoratul în plângeri penale

„Mai ușor cu amenințările… știu că vă puteți da doctoratul în plângeri penale”, este una dintre replicile acide pe care Viorica Dăncilă i le-a dat lui Raluca Turcan în discuțiile pe care le-au avut în Plenul Parlamentului pe marginea moțiunii de cenzură

„Aţi vorbit despre ordonanţele de urgenţă. Vreau să vă reamintesc că într-un an Guvernul Cioloş a dat 114 ordonanţe de urgenţă, Guvernul Boc a dat 130, Guvernul Dăncilă a dat 114 ordonanţe de urgenţă. Există o diferenţă – Guvernul Dăncilă nu a făcut ceea ce a făcut Guvernul Cioloş, nu a modificat 151 de articole într-o singură noapte din Codul penal şi Codul de procedură penală. Doamna Turcan, vorbiţi de ignorarea votului oamenilor. Noi am învăţat din acest vot, am văzut care sunt greşelile şi nu le repetăm, însă dumneavoastră ignoraţi votul românilor. Ei au votat în 2016 pentru o majoritate PSD-ALDE în Parlament tocmai pentru a guverna această ţară. Încercaţi să faceţi diferenţa între votul la alegerile parlamentare, votul la alegerile europarlamentare, votul la alegerile locale. Am să rog pe cineva să vă explice semnificaţia fiecărui vot, pentru că văd că nu puteţi să faceţi diferenţa”, a declarat Dăncilă la Parlament.

Pe de altă parte, aceasta a aruncat și câteva replici care nu sunt demne decât de a fi asemuite cu cele ale lui Liviu Dragnea care invita jurnaliști la toaletă sau ale lui Iordache, care arăta degete mijlocii în Parlament. 

„În acelaşi timp, mai uşor cu ameninţările, stimată doamnă. Ştiu că puteţi să vă daţi doctoratul în plângeri penale. O să faceţi plângeri penale împotriva tuturor celor care nu v-au votat pentru că nu inspiraţi încredere? Acest lucru înseamnă democraţie? Cine nu este de acord cu mine, este împotriva mea şi îi fac plângere penală. Şi dacă tot vorbiţi despre partiduleţe, cred că faceţi referire la partidul care v-a promovat, la PDL, în niciun caz la PSD. Aţi devenit mult prea devreme aroganţi, iar această aroganţă vă va duce la pierzanie la fel cum a făcut şi altă dată.”, a spus premierul în plenul Parlamentului, la finalul dezbaterilor la moţiunea de cenzură. 

Potrivit ei, se vor vedea la următoarele alegeri generale şi vor vedea dacă se va vorbi în acelaşi mod.

„Nu este o ameninţare, este încrederea pe care putem să o generăm din partea oamenilor, este încrederea pe care oamenii ne-o vor da pentru ceea ce facem. Nu aveţi argumente, nu aveţi un program de guvernare, lucru recunoscut de domnul Cîţu. Domnule Barna, pentru interesul dumneavoastră, pentru interesul electoral, chiar sunteţi în stare de orice? Să duci în derizoriu rezultatele Preşedinţiei Consiliului UE nu vă face cinste. Este recunoscut acest rezultat de toate statele membre şi nu numai”, a afirmat ea. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate