vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă și PSD nu o susțin pe Koveși pentru că e prea...

Dăncilă și PSD nu o susțin pe Koveși pentru că e prea suspectă

Atât timp cât mai există unele aspecte legate de persoana fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, nu este oportună o susţinere a sa pentru funcţia de procuror şef european, a adeclarat premierul Viorica Dăncilă. Cu toate acestea, o decizie va fi luată în forurile statutare ale PSD. 

„Opinia mea personală este că fiecare trebuie să îşi lămurească anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcţie şi acest lucru ar fi şi în beneficiul domniei sale. Atâta timp cât există anumite aspecte legate de domnia sa, eu personal nu cred că este oportună o susţinere. Dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare, din punct de vedere al partidului. Aceasta este opinia mea şi sunt constantă opiniilor pe care le am. De fiecare dată am spus că, atunci când cineva accede într-o anumită funcţie, nu trebuie să aibă semne de întrebare referitoare la activitatea sa. Şi acest lucru îl gândesc pentru toate persoanele, nu neapărat pentru doamna Kovesi”, a spus Dăncilă.

Potrivit ei, Kovesi a fost revocată în timpul unui ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduce şi susţine ceea ce a spus şi atunci, a mai spus Dăncilă. 

Negocierile între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene pentru desemnarea procurorului-şef european, funcţie pentru care candidează şi fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, s-au încheiat în aprilie fără niciun acord şi dosarul rămâne pe agenda viitorului Parlament European, format după alegerile europene din mai. Reprezentanţii Parlamentului European şi cei ai Consiliului UE au avut trei runde de negocieri – în 20 martie, 27 martie şi 4 aprilie. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate