Dăncilă și PSD nu o susțin pe Koveși pentru că e prea suspectă

kovesi procuror-șef european kovesi procuror-șef european Romania's candidate Laura Codruta Kovesi is European Chief Prosecutor Guvernul nu susţine un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european, a declarat  prim-ministrul Viorica Dăncilă. Atât timp cât mai există unele aspecte legate de persoana fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, nu este oportună o susţinere Laura Codruţa Kovesi audiată cele mai multe voturi procuror-șef european doua rapoarte kovesi Kovesi atacă la CEDO decizia de a fi revocată din funcție
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Atât timp cât mai există unele aspecte legate de persoana fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, nu este oportună o susţinere a sa pentru funcţia de procuror şef european, a adeclarat premierul Viorica Dăncilă. Cu toate acestea, o decizie va fi luată în forurile statutare ale PSD. 

„Opinia mea personală este că fiecare trebuie să îşi lămurească anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcţie şi acest lucru ar fi şi în beneficiul domniei sale. Atâta timp cât există anumite aspecte legate de domnia sa, eu personal nu cred că este oportună o susţinere. Dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare, din punct de vedere al partidului. Aceasta este opinia mea şi sunt constantă opiniilor pe care le am. De fiecare dată am spus că, atunci când cineva accede într-o anumită funcţie, nu trebuie să aibă semne de întrebare referitoare la activitatea sa. Şi acest lucru îl gândesc pentru toate persoanele, nu neapărat pentru doamna Kovesi”, a spus Dăncilă.

Potrivit ei, Kovesi a fost revocată în timpul unui ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduce şi susţine ceea ce a spus şi atunci, a mai spus Dăncilă. 

Negocierile între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene pentru desemnarea procurorului-şef european, funcţie pentru care candidează şi fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, s-au încheiat în aprilie fără niciun acord şi dosarul rămâne pe agenda viitorului Parlament European, format după alegerile europene din mai. Reprezentanţii Parlamentului European şi cei ai Consiliului UE au avut trei runde de negocieri – în 20 martie, 27 martie şi 4 aprilie. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close