joi, aprilie 18, 2024
AcasăAdministrație publică4 decizii cu dedicație pe care PSD și le-a dat prin Codul...

4 decizii cu dedicație pe care PSD și le-a dat prin Codul Administrativ

PSD și-a dat 4 decizii cu dedicație prin Codul Administrativ, iar acestea sunt doar cele mai vizibile dintre toate cele care sunt cuprinse în proiect. 

Codul administrativ conține 17 legi și 600 de articole, iar pe alocuri, unde sunt mai controversate decât altele. Mai jos, am selectat cele mai flagrante derapaje legislative pe care le cuprinde Codul Administrativ:

Decizii cu dedicație

  1. Codul administrativ spune că, persoanele care au fost condamnate, au făcut puscarie, dar au fost reabilitate pot ocupa funcții înalte precum cele de parlamentar.
  2. Pensiile speciale vor avea o valoare cuprinsă între 800 și 2.400 de lei. Pentru acestea sunt eligibili primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.Pensia specială se acordă cu condiția ca persoana respectivă să fi avut minimum un mandat întreg de ales local și se iau în calcul maxim trei mandate. Pensiile speciale se cumulează cu orice alt tip de venit, inclusiv pensia normală, și se plătesc din bugetul ministerului responsabil cu administrația publică. Nu vor beneficia de pensii speciale persoanele condamnate, în calitate de aleși locali, pentru infracțiuni de corupție. Impactul bugetar anual este de 150 de milioane de lei, dar cum este calculat de PSD, cifra s-ar putea să fie mult mai mare.
  3. Codul Administrativ vine și cu mai multe decizii privind patrimoniul, precum închirierea sau concesionarea. Acestea se vor lua cu o majoritate de jumătate plus unu din numărul total al consilierilor locali, în locul a majorității de două treimi, cum este acum. Această decizie este una cu dedicație pentru Gabriela Firea care a creat 20 de companii municipale fără să aibă acordul a două treimi din cadrul Consiliului General, care au fost însă declarate ilegale, după o plângere depusă de către consilierii generali ai USR.
  4. În cazul numirii unor miniștri în urma unei remanieri sau a vacantării unui portofoliu din Guvern, Codul Administrativ introduce noi reguli. Președintele are dreptul să refuze o singură dată o nominalizare venită din partea premierului, pe motive care țin de oportunitate. Premierul are termen de 5 zile să propună un nou ministru, iar președintele are termen 10 zile să răspundă acestei propuneri. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate