Iohannis: Deficitul bugetar al României va fi mai mare decât cel planificat

0
klaus iohannis masuri de relaxare

Deficitul bugetar al României va fi mai mare decât cel planificat şi acesta va trebui finanţat, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.  

„Am discutat situaţia economică, situaţia bugetului, situaţia generală. Ne-am concentrat în această discuţie, în partea după introducere, pe două teme – prima fiind deficitul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost iniţial, la începutul anului, planificat, iar acest deficit trebuie finanţat şi am avut o discuţie foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică”, a declarat Klaus Iohannis, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

Potrivit lui, autoritățile își doresc să avem o finanţare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate.

„Este nevoie de măsuri foarte coerente care ne permit să încurajăm această economie, care este în momentul de faţă într-o situaţie specială, într-o situaţie de criză. Economia României nu a fost oprită, au fost anumite sectoare care au fost oprite, însă în ansamblu nu am avut o astfel de măsură”, a spus şeful statului.

Din pucntul de vedere al președintelui, au fost găsite soluţii pentru toate problemele. Declarațiile acestuia vin în contextul în care a a vut o întîlnire la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru evaluarea situaţiei economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

„Este evident că aceste soluţii pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entităţile care au fost astăzi la masă lucrează împreună. Au lucrat şi până acum, vom intensifica lucrarea. Avem programe, avem soluţii pentru finanţarea deficitului, pentru revigorarea economică şi credem că, dacă facem lucrurile aşa cum trebuie şi aşa ne-am propus să le facem, atunci avem şanse bune să îşi revină economia românească şi să ieşim destul de repede din situaţia total neplăcută, din situaţia de criză în care ne găsim acum”, a afirmat președintele României. 

Recent, șeful Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, afirma că România are o nevoie de finanțare de cel puțin 120 de miliarde de lei. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here