joi, martie 28, 2024
AcasăAgenda ZileiDeputat: Fraudă uriașă la Ministerul Sănătății

Deputat: Fraudă uriașă la Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a comis o fraudă uriașă, acuză deputatul Emanuel Ungureanu. Mai precis este vorba despre 700.000 de euro care au fost aruncați pe fereastră până acum de către Ministerul Sănătății, condus încă de Sorina Pintea.

Banii au fost risipiți pe o cantitate uriașă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație organizată în luna martie a acestui an.

„Funcționari din Ministerul Sănătății, au decis, în mod ILEGAL, achiziționarea a 1, 2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă, 6 luni- 3 ani! Până în luna septembrie, au fost livrate deja, 50.000 de doze de vaccin care nu acoperă categoria de vârstă menționată”, a declarat Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Fraudă uriașă la Ministerul Sănătății

Scurt istoric

Ministerul Sănătății a generat o licitație pentru cumpărarea de vaccin antigripal tetravalent, prin acord cadru, în luna martie a anului 2019.

Acordul cadru are o durată de 4 ani și Ministerul Sănătății urma să cumpere în 4 ani o cantitate de aproximativ 8 milioane de doze!

Toate bune și frumoase până aici, numai că, Ministerul Sănătății, a achiziționat un vaccin care nu corespunde cu cerințele din caietul de sarcini!

„Mai precis, în loc să achiziționeaze un vaccin care să poată fi administrat grupelor de vârstă 6 luni – 64 ani, așa cum este recomandat de OMS și cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sănătății condus de doamna Pintea, a cumpărat un vaccin care se poate administra doar persoanelor de la 3 ani în sus… Această achiziție a fost realizată cu grava încălcare încălcarea legii și cu tăcerea complice a doamnei ministru, Sorina Pintea”, mai spune Ungureanu.

Potrivit deputatului USR, Direcția Generală de Asistență Medicală din Ministerul Sănătății este responsabilă direct de această gravă eroare. 

„Această structură din Ministerul Sănătății este condusă de o doamnă care poartă numele de Amalia Șerban, o apropiată a Sorinei Pintea. Voi sesiza aceste fapte penale, cu consecințe deosebit de grave, Direcției Naționale Anticorupție! Pe toată perioada mandatului, doamna Sorina Pintea, a fost interesată mai mult de efectuarea unor exerciții de imagine grețoase decât de rezolvarea unor grave probleme din sistemul sanitar. Sunt convins că, în scurt timp, vom afla și alte nereguli grave care s-au produs în timpul mandatului doamnei Pintea. Incompetența, indolența și corupția, ucid!”, a mai spus deputatul

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate