joi, martie 28, 2024
AcasăAgenda ZileiPoliticăDictatorul Putin blochează încă 49 de siteuri legate de disidentul Aleksei Navalnîi

Dictatorul Putin blochează încă 49 de siteuri legate de disidentul Aleksei Navalnîi

Dictatorul Vladimir Putin continuă ofensiva împotriva oricărei forme de opoziție democratică din Rusia, blocând siteurile care mai au legătură cu disidentul Aleksei Navalnîi.

Autoritatea rusă de reglementare a internetului a blocat 49 de site-uri cu legături cu opozantul încarcerat Aleksei Navalnîi, a afirmat luni Leonid Volkov, unul dintre aliaţii săi cei mai apropiaţi.

„Potrivit unei decizii a Parchetului general, 49 de site-uri au fost blocate”, a scris Volkov pe Twitter, precizând că este vorba în special de site-ul lui Navalnîi, de site-ul său, de cele ale lui Lyubov Sobol și Oleg Stepanov precum și al organizațiilor RosYama, RosZhKH, FBK și Alianța medicilor.

Decizia vine cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare din septembrie şi a fost anunţată după ce în iunie o instanţă a aprobat cererea procurorilor de a declara organizaţiile cu legături cu Navalnîi drept extremiste, scoţându-le efectiv în afara legii.

Leonid Volkov a precizat pe canalul Telegram că va explica în curând cum intenţionează să ocolească această interdicţie.

Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de 2 ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea prevederilor eliberării condiţionate. Încarcerarea sa a tensionat relaţiile Rusiei cu Occidentul, care a cerut ca el să fie eliberat şi a criticat verdictul privind declararea organizaţiilor care au legături cu Navalnîi drept extremiste.

Echipa lui Navalnîi promovează ceea ce a desemnat drept o strategie a „votului inteligent”, menită să asigure sprijinirea celor mai puternici oponenţi ai candidaţilor partidului guvernamental Rusia Unită în fiecare circumscripţie în alegerile din septembrie.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate