vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiDragnea, vinovat de înaltă trădare alături de complici din PSD

Dragnea, vinovat de înaltă trădare alături de complici din PSD

România va pierde 10 miliarde de dolari redevenţe şi taxe prin forma adoptată în Senat a legii offshore, este de părere preşedintele Partidului Pro România, Victor Ponta. Acesta suține că deputaţii PSD care o vor vota sunt complici ai lui Liviu Dragnea, care s-ar face vinovat de înaltă trădare. 

„Ceea ce face Dragnea este înaltă trădare, însă va avea mulţi complici în Camera Deputaţilor la vot, cei de la UDMR sunt sigur că o vor vota. Cei de la PSD care vor vota sunt complici, pentru că acum ştiu despre ce este vorba”, a declarat Ponta. 

Potrivit lui, după modificările de la Senat, făcute de social-democraţi la ordinul lui Liviu Dragnea, inclusiv companiile care au platformele ce desfăşoară activităţi extractive în Mare Neagră în prezent vor plăti mai puţin. 

„În primul rând, ce s-a votat luni şi va veni la Camera Deputaţilor, faţă de calculele prezentate de Liviu Dragnea la televizor, noua formă, prevede 10 miliarde de dolari taxe şi redevenţe mai mici faţă de ce a prezentat el”, spune Ponta.

Vinovat de înaltă trădare, cu complici de partid

În al doilea rând, pentru acele explorări urmează să se facă investiţii şi, probabil, cel mai curând în 2023 se va extrage gaz şi vor începe să plătească taxe, taxe care au fost reduse cu 40%.

”Însă există în Marea Neagră de peste 20 de ani platforme care lucrează, platforme ale Petrom, legea se aplică şi vor fi scutiţi şi ei, toate investiţiile vor fi deduse şi pentru cei actuali. Ceea ce înseamnă, exact ca la radio Erevan – nu vor plăti mai mult, ci vor plăti mai puţin”, a afirmat Ponta. 

Al treilea lucru cel mai grav lucru este că s-a organizat, pe șest, o licitaţie pentru cine are capacitatea de transport de gaze şi au câştigat două firme din Ungaria, legitim susţinute de Viktor Orban.

„În contract scrie că, dacă, până la 31 decembrie, cele două firme din Ungaria nu au contracte de achiziţie de gaze, pierd dreptul şi se organizează o nouă licitaţie. Dragnea grăbeşte legea pentru ca cele două firme din Ungaria să piardă acel drept, probabil că a făcut o promisiune către Viktor Orban”, a mai spus Ponta.

Proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore a fost adoptat, luni, de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate