vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiEpidemia de coronavirus se extinde tot mai mult!

Epidemia de coronavirus se extinde tot mai mult!

Epidemia de coronavirus se extinde tot mai mult, astfel că țările apropiate de China dar și unele europene au început deja să ia măsuri suplimentare în încercarea de a opri virusul. 

În China, bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns la 2.442 de morţi după anunţul altor 97 de decese, toate, cu excepţia unuia, înregistrate în provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei cu noul coronavirus.

Cele mai multe dintre decesele nou anunţate au fost înregistrate în Wuhan, capitala provinciei Hubei, plasată în carantină din 23 ianaurie şi unde locuiesc 11 milioane de persoane. Comisia Naţională pentru Sănătate din China a anunţat 648 de noi cazuri de contaminare confirmate pe teritoriul ţării, numărul total de infectări ajungând astfel la aproape 77.000 în China continentală (cu excepţia Hong Kong şi Macao).

Perioadă de incubație de 27 de zile, nu 14

După ce inițial s-a anunțat că perioada de incubație a virusului este de 14 zile, acum autoritățile au ieșit și au spus că s-ar putea ca aceasta să fie de 27 de zile, fapt care ar putea da peste cap toate măsurile de carantină de până acum. 

Ziarele din centrul Chinei a raportat că un bărbat în vârstă de 70 de ani nu a prezentat simptome timp de aproape o lună după ce şi-a vizitat sora, pe 25 ianuarie, cu puţin timp înainte ca aceasta să fi fost diagnosticată cu Covid-19. Bărbatul nu s-a mai aflat în contact cu aceasta de la respectiva vizită şi a prezentat simptome abia pe 19 februarie.

Perioada de incubaţie a virusului fusese estimată anterior la până la 24 de zile, potrivit cercetătorilor chinezi, deşi, la nivel mondial, cele mai multe măsuri de carantină pentru a preveni răspândirea coronavirusului au durat doar 14 zile

Epidemia de coronavirus: Ce se întâmplă în alte țări

Pe de altă parte, Coreea de Sud va activa nivelul de alertă cel mai ridicat pentru coronavirus, a anunţat preşedintele Moon Jae-in, după o creştere rapidă a numărului de cazuri. Preşedintele a îndemnat la respectarea recomandărilor specialiştilor după ce în Coreea de Sud s-au înregistrat 556 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi patru decese.

În Italia, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 76, din care 54 în regiunea Lombardia, 17 în Veneto, două în Emilia Romagna, două în Lazio și unul în Piemonte. Guvernul italian a adoptat un decret cu măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului în peninsulă, astfel că va fi interzisă intrarea sau ieșirea din cele 11 localități cu peste 50 de mii de oameni, în care a fost confirmat cel puțin un caz de îmbolnăvire.

Măsurile care vor fi luate de municipalități în orașele afectate vizează suspendarea tuturor evenimentele publice sau private, închiderea tuturor unităților de învățământ, a muzeelor, a instituțiilor publice, fără a periclita furnizarea de servicii esențiale și de utilitate publică, potrivit G4Media.

Iranul a anunţat un nou deces provocat de noul coronavirus în această ţară, unde bilanţul victimelor acestei epidemii a ajuns la cinci, iar cel al persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut la 28. Iranul a anunţat, miercuri, primele două decese provocate de COVID-19, victimele fiind doi iranieni în vârstă din Qom, un oraş care găzduieşte un număr mare de studenţi şi de pelerini. Cele două decese au fost primele confirmate ca fiind provocate de noul coronavirus în Orientul Mijlociu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate