Eugen Teodorovici duce socialismul ceaușist la un alt nivel

socialismul ceaușist Autoritatea Naţională a Vămilor Guvernul ar putea da anticipat pensionarilor un procent din suma pe care aceştia ar trebui să o primească la recalcularea pensiilor din 2021 rectificare bugetară Teodorovici amână rectificarea bugetară rectificarea bugetară voința poporului restructurare în Guvern promovat pentru incompetență candidat la alegerile prezidențiale sucursale CEC Bank în străinătate buget 2020 mai mulți bani la buget măsuri guvernamentale banca lui putin Teodorovici a falsificat datele privind deficitul bugetar singurul român cu două imunități Eugen Teodorovici trebuie demis
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, duce socialismul ceaușist la un alt nivel și propune intervenția statului în lanțul economic dezechilibrând concurența privată.

Acesta propune achiziţionarea de către stat a recoltelor de cereale obţinute de fermierii români la un preţ corect, tot statul urmând să suporte depozitarea producţiilor, intervenţia pe piaţă şi chiar exportul surplusului prin nou înfiinţata Casă de Comerţ Unirea.

„Dumneavoastră, cei care produceţi cereale în România – porumb grâu, orz – când le vindeţi la capătul tarlalei, le vindeţi cu un preţ care nu reprezintă munca dvs. Corect? Vine intermediarul şi cumpără la un preţ pe care vi-l impune, după care pleacă cu marfa, o mai plimbă cu vapoarele o anumită perioadă şi o aduce în România la alt preţ. Cam aşa este. Atunci, statul român, pe acea lege care impune o cantitate minimă de cereale în rezerva de stat, acum este la un nivel foarte mic, la grâu este de 600.000 de tone de grâu, ceea ce este infim. Ce ne opreşte pe noi, ca stat, să majorăm acest plafon la câteva milioane de tone, să am o marjă cu limita minimă şi limita maximă? Una minimă sub care nu am voie să scad rezerva minimă şi cea maximă până la care pot să achiziţionez”, a declarat Teodorovici, la Forumul Agricultorilor.

Potrivit lui, statul poate cumpăra recolta fermierilor la un preţ corect, nu unul pe care îl impun intermediarii, iar acest lucru se poate extinde şi la alte produse cum sunt medicamentele, nu doar cerealele.

„Statul vine când dvs. produceţi şi vă oferă preţul corect, preţul de piaţă, pe grâu să spunem, nu preţul pe care vi-l dă cineva care vă impune, ci preţul corect care reflectă munca dvs. şi eu, stat, îl achiziţionez, îl depozitez, fie la mine, fie la privaţii care au spaţii de depozitare şi plătesc acest lucru. Eu, stat, atunci când lucrurile o impun, pot să intru în piaţă, pot să export prin recenta Casă de Comerţ înfiinţată de domnul ministru Daea şi diferenţa dacă e una mai mare să o aduc şi pe acea în buzunarul fermierilor din România. Cred că este o soluţie la care trebuie să ne gândim şi nu numai la cereale, ci şi la medicamente şi la foarte multe altele”, a mai declarat ministrul Finanțelor.

Şeful de la Finanţe a adăugat că, în opinia sa, nici triticalele nu ar trebui să fie impozitate, pentru că ele sunt hrană pentru animale.



Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close