Execuţia bugetară a Primăriei Capitalei pe 2019, dovada incompetenței

0
nicusor dan candidatul unic

Execuţia bugetară a Primăriei Capitalei pe anul trecut, este dovada incompetenței, a declarat deputatul independent Nicuşor Dan. Aceasta urmează să fie supusă votului în Consiliul General în şedinţa de joi.

„Primarul Capitalei supune votului Consiliului General în şedinţa de joi execuţia bugetară pe anul 2019. Un singur indicator este suficient pentru a dovedi incompetenţa primarului şi a echipei sale: veniturile proprii ale municipalităţii în 2019. Acestea au fost estimate la 3,25 miliarde lei în bugetul votat la începutul anului. Veniturile proprii realizate au fost, conform execuţiei bugetare, de 300 milioane lei, adică 9% din ce s-a estimat la începutul anului. Cum este posibil să obţii 9% din veniturile estimate? Orice manager al unei companii private este demis când veniturile realizate sunt 80%, nu 9%, din veniturile estimate”, a declarat Nicuşor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei.

El arată că execuţia bugetară pe 2019 dovedeşte şi minciuna primarului Gabriela Firea, susţinând că aceasta s-a plâns că nu i-a dat Guvernul destui bani.

„Banii primiţi de la stat (cota defalcată din impozitul pe venit, din TVA, subvenţii) au fost de 3,75 miliarde lei, faţă de 3,55 miliarde lei estimaţi în bugetul votat la începutul anului”, adaugă Nicuşor Dan.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here