vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiExtradarea lui Radu Mazăre: Ne împiedicăm de tradusul actelor

Extradarea lui Radu Mazăre: Ne împiedicăm de tradusul actelor

Când vine vorba de extradăarea lui Radu Mazăre din Madagascar, România pare că se împiedică de tradusul actelor. Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat că este foarte mult de muncă. 

Adică autoritățile de la București au la dispoziție două zile pentru a traduce 600 de pagini de dosar în limba oficială a Madagascarului, care este franceza. Graba este așa de mar epentru că, Radu Mazăre este deja reținut în Madagascar de 4 zile, iar acolo timpul de arestare preventivă este de maximum 6 zile. 

Azi, Birchall a anunţat că Ministerul Justiției a primit de la instanţele româneşti documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru extrădarea lui Radu Mazăre şi a afirmat că a dispus mobilizarea tuturor resurselor pentru îndeplinirea urgentă a procedurii. 

„Confirm că azi MJ a primit de la CAB şi ICCJ documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru extrădarea lui Radu Mazăre. Cadrul legal e constituit de Convenţia de la Palermo, Convenţia de la Merida. Republica Madagascar e parte la ambele convenţii”, a spus Birchall, la sediul Ministerului Justiţiei. 

Ministerul Justiţiei trebuie să înceapă în regim de urgenţă demersurile şi procedurile pentru extrădare. 

Fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre a fost ridicat de autorităţile din Madagascar şi este ţinut în custodie, această măsură fiind luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autorităţile române prin Interpol.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate