joi, aprilie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiFalsul medic chirurg, prins în timp ce încerca să iasă din țară

Falsul medic chirurg, prins în timp ce încerca să iasă din țară

Falsul medic chirurg, care a fost condamnat pentru aceleași infracțiuni și în Italia, Matteo Politi, a fost prins în timp ce încerca să iasă cu trenul din ţară, pe la Punctul de Frontieră Curtici.

Timp de aproape un an acesta a operat în nu mai puțin de 5 spitale private din România, dându-se drept doctor chirurg, deși acesta nu avea decât 8 clase, în Italia fiind parcagiu. 

Escrocul a fost prins de asistente care au observat că acesta nu respectă nici un protocol de siguranță ante-operatoriu. După ce cazul său a  fost făcut public, a încercat să scape de autoritățile române dar a fost prins. 

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune”, au anunțat reprezentanții  IGPF. 

Azi, la ora 06,11, cetăţeanul italian, în vârstă de 38 de ani, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind cu tren InterRegio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta. 

„În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea în aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune. Cetăţeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, au declarat autoritățile. 

Lui Matteo Politi i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. DSPMB a anunţat că a demarat o anchetă internă şi a sesizat Comisia de disciplină pentru analizarea modului în care un funcţionar public din cadrul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală i-a atribuit, în 23 martie 2018, codul de parafă italianului. 

Până la finalizarea cercetării, funcţionarul a fost mutat disciplinar în cadrul altui compartiment al DSPMB. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate