Fondurile de pensii private obligatorii, pe creștere majoră

pensii private obligatorii recuperare pierderi banci Retragerea din România a societăţilor private, care administrează fondurile acumulate în Pilonul II de pensii, va duce la căderea bursei, echivalând cu un crah financiar OUG pentru Pilonul II pensii pensionari pensie sistem de pensii
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de peste 56,7 miliarde de lei, la finele lunii iulie. 

Acestea sunt cu 27,8% mai mari comparativ cu nivelul existent în luna similară a anului trecut, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). 

În luna mai 2019, au fost virate contribuţii pentru 3,920 milioane de participanţi, iar pentru 3,413 milioane nu au fost virate contribuţii. 

Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 34,09 miliarde de lei, respectiv 60,06%.

Pe locul doi de află acţiunile, cu 11,537 miliarde de lei (20,32%). Obligaţiunile corporative se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 4,152 miliarde de lei, respectiv 7,31% din totalul activelor. 

Valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 56,776 miliarde de lei, la 31 iulie 2019, iar valoarea activului net era de 56,764 miliarde de lei. 

Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,354 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,225 milioane de participanţi. 

Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close