Gheorghe Stan nu a reușit să-l scape de pușcărie pe Hrebenciuc, deocamdată

viorel hrebenciuc inchisoare
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Instanţa supremă a amânat o lună discutarea unei cereri depuse de Gheorghe Stan, şeful Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, prin care se solicita retragerea apelului în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în care sunt judecaţi Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi Tudor Chiuariu. 

Ancheta a fost realizată de către DNA, iar în prima instanță s-a obținut condamnarea lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam. 

Procesul a fost amânat pentru 12 iunie, dată până când procurorul general al României trebuie să trimită un răspuns cu privire la retragerea apelului în acest caz. 

DNA a atacat decizia şi a trimis la Instanţa supremă motivele de apel, însă, între timp, a fost înfiinţată SIIJ, care a preluat toate dosarele în care sunt implicaţi magistraţi. Procurorul şef al SIIJ, Gheorghe Stan, a trimis luni la ÎCCJ o adresă prin care anunţă că retrage apelul în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. 

În schimb, procurorul de şedinţă a cerut amânarea discutării retragerii apelului, declarând că este nevoie ca procurorul general să îşi dea acordul. 

„Procurorul şef al SIIJ este subordonat procurorului general, iar procurorul general nu a luat o decizie cu privire la retragerea acestui apel. Decizia şefului SIIJ a fost una intempestivă. Eu am aflat de la un avocat, astăzi, în sala de judecată. Procurorul general efectuează un control ierarhic şi se verifică atitudinea procurorului şef al SIIJ. În adresă, numărul dosarului este indicat greşit. Dosarul nu poate fi identificat. Această adresă este supusă verificării. Apelul în acest dosar a fost declarat de către un procuror DNA, iar procurorul ierarhic superior al acestuia este şeful DNA şi procurorul general, nu şeful SIIJ. Procurorul şef al SIIJ nu participă la judecarea căii de atac şi nu are de unde să ştie problemele care se discută”, a declarat procurorul de şedinţă. 

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, anul trecut, la 2 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, după ce şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor şi a povestit că a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Paltin Gheorghe Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close