Guvernul Orban va fi obligat să emită ordonanţe de urgenţă

orban ordonanțe de urgență moțiunea de cenzură mărirea pensiilor filialele PNL pe mâna tinerilor liberali Liberalii informează Comisia Europeană ludovic orban adoptarea măsurilor fiscale
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Guvernul Orban va fi obligat să emită ordonanţe de urgenţă, pentru că este absolut necesar să fie reglementată funcţionarea instituţiilor din subordine, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban. 

„Nu-mi plac ordonanţele de urgenţă, dar vom fi obligaţi să emitem OUG, pentru că este absolut necesar să reglementăm funcţionarea guvernului, a agenţiilor, a autorităţilor şi a celorlalte structuri ale administraţiei care se află în subordinea guvernului. Vom opera, cu siguranţă, modificări şi în ceea ce priveşte structura altor instituţii şi vom folosi toate prevederile legale pentru a ne asigura că inclusiv funcţionarii publici, mai ales în cadrul ministerelor care suferă modificări, sunt suficient de pregătiţi şi dispuşi să aplice programul nostru de guvernare”, a declarat liderul liberalilor. 

Ludovic Orban are de gând să înlocuiască chiar și oamenii din eșalonul doi din toate instituțiile de stat, mai ales dacă sunt din rândurile social-democraților, pe motiv că și liberalii au destui oameni capabili. 

„Sunt suficienţi oameni capabili şi-n PNL, şi-n cadrul partenerilor sociali cu care am colaborat de-a lungul timpului, care pot să furnizeze suficientă expertiză, pe orice poziţie de demnitate publică, la nivel guvernamental, indiferent că e vorba de ministru, secretar de stat, preşedinte de autoritate, de agenţie sau alte nivele decizionale”, a afirmat Orban.

Nu același lucru se poate spune și de funcționarii „antici” din perioada pre-PSD pentru că acolo altcineva va lua deciziile cu privire la păstrarea sau înlocuirea lor. Astfel că, ministrul desemnat, cel care va conduce ministerul, are posibilitatea să facă o evaluare a tuturor celor care lucrează în minister. Cu toate acestea, Orban spune că este nevoie de o schimbare radicală. 

„Este prematur să facem o evaluare, dar vom pregăti în momentul elaborării actului normativ şi o evaluare privind impactul asupra personalului”, a conchis Orban.

Deși are planuri „mărețe”, Orban mai are un mare hop de trecut, fiind acela de învestire a propriului cabinet, nu de alta, dar nici el nu-i dă prea multe șanseUrmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close