vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiGuvernul se laudă că va crește pensiile, dar nu spune cu cât

Guvernul se laudă că va crește pensiile, dar nu spune cu cât

Pensiile vor creşte anul acesta, dar procentul de majorare va fi făcut public la finalizarea analizelor economice pe care Guvernul le are în lucru, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile. Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban.

Pe de altă partea, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că principiul contributivităţii și corectitudinea  trebuie să primeze în modul de calculare a pensiilor.

Aceasta a dat asigurări că pensiile vor creşte de la 1 septembrie, însă a evitat să îşi exprime puncte de vedere personale legate atât de procentul de majorare, cât şi de modul de aplicare a acestei majorări pentru fiecare categorie de pensionari.

„Eu cred că ceea ce trebuie să primeze este corectitudinea şi principiul contributivităţii. Grija mea este ca între cine a muncit toată viaţa în fiecare zi şi are stagiu complet şi cine, din diverse motive, nu a putut să facă – eu nu judec, eu nu plec de la premisa că nu a dorit – pensiile, să nu se apropie, pentru că atunci descurajezi munca. Dacă eu îţi dau semnalul că va creşte pensia celui care nu a muncit cât ai muncit tu şi, deci, e mai avantajos să stai şi să nu munceşti decât să munceşti, eu nu cred că este un semnal corect pentru societatea românească”, a afirmat ministrul Muncii Violeta Alexandru.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate