Guvernul va aloca 75% pentru salariul unui părinte

0
Coaliția de guvernare Vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie orban bătălia cu baronii roșii

Guvernul va aloca 75% pentru salariul unui părinte, ca să poată sta acasă cu copiii. Potrivit lui Orban, în municipiul București au fost distribuite tabletele pentru elevi și că acestea sunt pentru copiii din familii vulnerabile.

Școlile din București vor fi închise, după ce indicele de infectare a depășit 3 la 1000 de locuitori, a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul a mai declarat că o altă măsură este suspendarea activității teatrelor, restaurantelor și cinematografelor, iar Executivul se gândește și la alte măsuri de restricții pentru prevenirea răspândirii de COVID-19.

„Imediat după luarea deciziei, noi avem o OUG în curs de adoptare – pe care o vom adopta marți sau miercuri – care va avea prevederi clare în sensul asigurării a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care se organizează învățământul în sistem online. Intrarea în vigoare a măsurilor se face după ce Comitetul va face constatarea depășirii pragului. Prevederile legale au stabilit un termen de 24 de ore de stabilire a datelor de la DSP către Prefectură și 24 de ore de către Prefectură. Trebuie făcută încă o dată o analiză a tuturor centrelor de diagnosticare, o analiză referitoare la focare, pentru că din indicele respectiv se scad cazurile din focare”, a declarat Ludovic Orban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here