joi, aprilie 18, 2024
AcasăAdministrație publicăÎn așteptarea celui de-al patrulea val al pandemiei de Covid, varianta Delta

În așteptarea celui de-al patrulea val al pandemiei de Covid, varianta Delta

Perspectiva unui nou val COVID este cât se poate de clară, iar foarte probabil varianta Delta – care a alimentat al doilea val devastator din India și care este cea mai infecțioasă descoperită până acum – va deveni dominantă, susține coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță. El spune că va fi făcut un plan, cu desfășurător concret, astfel încât fiecare centru de vaccinare să aibă și echipe mobile care într-o lună, o lună și jumătate să ajungă în toate cele peste 2.800 de comune din România, în încercarea de a-i convinge pe oameni să se vaccineze anti-COVID – informează Hotnews.

„Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună şi jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte pentru că perspectiva unui noi val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară şi foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină variantă dominantă şi din acest punct de vedere este important să asigurăm accesul la vaccinare a tuturor oamenilor care evident îşi doresc să se vaccineze”, a spus Valeriu Gheorghiță marți, într-o conferință de presă.

“Sunt judeţe la acest moment care au o rată bună de parcurgere a localităţilor cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare, sunt judeţe care au ajuns la 70 – 80% dintre localităţi cu echipe şi sunt alte judeţe care au circa 10  – 15% .Tocmai de aceea este momentul să organizăm mult mai bine această activitate şi tot planul de acţiune va fi publicat inclusiv pe platforma vaccinare-covid.ro şi va fi comunicată în mod oficial autorităţilor locale tocmai pentru a ştii care este acest calendar al activităţilor”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

În acest sens, a spus el, la sfârşitul acestei săptămâni vom avea o situaţie centralizată la nivelul fiecărui judeţ, noi transmitem mâine dimineaţă către fiecare direcţia de sănătate publică şi Prefectură localităţile, ele vor fi arondate centrelor de vaccinare fixe şi fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile în fiecare localitate care va fi arondată acestui centru.

„Va urma valul IV, a început deja în Marea Britanie, și probabil că într-o lună, o lună și jumătate, din cauza migrației populaționale, se va regăsi și la noi, cu tulpina hibridă, încrucișarea între tulpina britanică și acele tulpini indiene”, a declarat recent Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara.

„Vor mai fi replici și noi am atras atenția încă din ianuarie. Da, valul patru va veni, noi îl prognozam în septembrie, dar acum credem că va fi iulie – august, dar va fi mai palid ca intensitate decât valul doi. Vor mai fi replici, dar palide. De aceea trebuie să continuăm să vaccinăm adolescenții, părinții, bunicii, pentru a rămâne sănătoși”, a mai spus Cristian Oancea.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate