joi, aprilie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiÎncă două noi cazuri de coronavirus în România

Încă două noi cazuri de coronavirus în România

Încă două noi cazuri de coronavirus au fost descoperite în România, la persoane – o femeie din Timişoara şi un bărbat din Maramureş -, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.

În urma testelor de supraveghere s-au confirmat încă două cazuri de coronavirus – un bărbat de 45 de ani din Maramureş şi o femeie de 38 de ani din Timişoara. Femeia rămâne la Centrul din Timişoara şi bărbatul la Centrul din Cluj, pentru tratament.

„În urma testelor de supraveghere, putem să vă anunţăm că mai avem două confirmări coronavirus pozitiv. Sunt ale unui bărbat din Maramureş de 45 de ani care vine din zona în afara definiţiei de caz, în afara zonelor carantinate din Italia pe care le avem noi în definiţie în care facem izolări sau carantinări, care se întoarce în ţară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia, unde merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic şi pleacă acasă. Ajunge în România având febră, se prezintă la spital în Maramureş, de unde este, este internat la clinica de boli infecţioase din Maramureş unde primeşte tratament simptomatic şi se face testarea. Ieri, prezentând un grad de insuficienţă respiratorie, este transferat la Centrul de Boli Infecţioase Cluj. Astăzi ne vine confirmarea pozitiv la coronavirus”, a declarat Tătaru.

Cel de-al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timişoara, care pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, în afara zonei definiţiei de caz, se întoarce, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de sub-febrilitate cu o stare generală alterată. Stă acasă, se prezintă la spital pe 27 pentru o evaluare, neprezentând simptomatologie. I se face o testare, i se dă un tratament şi merge acasă în izolare. Astăzi şi testul dânsei este confirmat pozitiv.

Potrivit lui Tătaru, aceste două cazuri rămân la una din cele cinci clinici de boli infecţioase stabilite în programul de conduită şi management al infecţiei cu coronavirus. Astfel, femeia rămâne la Centrul din Timişoara şi bărbatul la Centrul din Cluj. În ceea ce priveşte cazul de la Timişoara, secretarul de stat a spus că femeia este într-o stare bună, iar bărbatul din Maramureş este într-o stare generală „ceva mai bună”, după ce ieri a prezentat insuficienţă respiratorie.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate