Începerea anului școlar, motiv de ceartă politică

0
Începerea anului școlar, elevi

Începerea anului școlar a devenit chiar și în prima zi de școală motiv de ceartă politică între principalele partide din România, doar, doar, liderii lor or mai aduna puțin capital politic. 

Astfel că, potrivit premierul Ludovic Orban începerea anului școlar reprezintă o necesitate.

„Sunt convins că la şcoală copilul va fi mai puţin expus riscului de îmbolnăvire, decât liber în alte locuri, locuri de joacă sau pe terenul de sport. Noi vom urmări respectarea regulilor de protecţie sanitară. De asemenea, vom urmări orice disfuncţionalitate care poate să apară. Am fost într-o comunicare permanentă cu inspectoratele şcolare, cu direcţiile de sănătate publică, cu directorii de şcoli, cu reprezentanţii autorităţilor locale, astfel încât să putem lua toate măsurile care să apere sănătatea elevilor şi a copiilor. Sigur că şi părinţii trebuie să aibă încredere în începerea anului şcolar. Este o necesitate”, a spus Orban.

Decizia de a începe anul şcolar este o decizie care era clară din punctul său de vedere, chiar dacă există temeri.

„Sigur că există temeri, sigur că există aspecte care nu sunt perfecte, că nu au fost puse la punct în detaliu, însă orice aspect poate fi remediat. De regulă, am lăsat la latitudinea consiliilor de administraţie ale şcolilor decizia privind modul în care să înceapă şcoala şi eventualele măsuri care trebuie luate pentru a asigura accesul la învăţământ al copiilor, protejarea sănătăţii acestora”, a adăugat Orban.

Începerea anului școlar, în viziunea lui Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul că nu a pregătit în mod corespunzător începerea anului şcolar.

„Aţi tăiat cu nesimţire 6 luni frunză la câini, şi aţi scos-o în seara asta pe incapabila aceea de la Educaţie să arunce toată vina pe autorităţile locale! Nu aţi dat tablete! Nu aţi dat măşti! Nu aţi asigurat nici măcar manuale! V-aţi spălat ruşinos pe mâini! Aţi pasat responsabilitatea, dar banii i-aţi dat doar primăriilor peneliste! Însă copiii vor să facă şcoală! Copiii nu au culoare politică! Şi nu trebuie târâţi în războaie politice, nesătulilor şi avizilor de putere ce sunteţi!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El afirmă că localităţile conduse de primari PSD nu au primit banii necesari la rectificarea bugetară, însă edilii au făcut eforturi pentru ca şcoala să poată să înceapă.

„Ce vină are, Orban, un copil din Târgovişte?! Dar unul din Brăila?! Sau din Bistriţa?! Sau din toate municipiile reşedinţă de judeţ conduse de administraţii PSD?! Aţi folosit bani publici pentru a cumpăra primari la bucată! 57 de milioane de lei aruncaţi din bugetul ţării pentru mercatoul vostru nesimţit despre care ipocritul de la Cotroceni şi cu cel de la Guvern nu ştiu nimic! Primarii noştri au înţeles că sunteţi total depăşiţi şi incapabili să faceţi ceva! Şi au făcut tot ce trebuie, pentru că #şcoala trebuie să înceapă! Cu Iohannis sau fără! Cu Orban sau fără! Cu Anisie sau fără! Pentru că toţi copiii au dreptul la educaţie, nu doar cei din localităţile peneliste!”, se mai arată în postare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here