vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiSenatul discută solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale lui Tăriceanu

Senatul discută solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale lui Tăriceanu

Biroul permanent al Senatului Senatul discută solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale lui Tăriceanu. 

Senatorii liberali vor vota în favoarea încuviinţării începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu, în timp ce PSD şi ALDE, care deţin majoritatea în Senat, vor vota împotrivă, a anunțat vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu. 

„Astăzi suntem în situaţia de a continua această procedură judiciară în Senat, mandatul pe care senatorii PNL îl au este acela de a vota pentru începerea urmăririi penale pentru a putea continua această procedură judiciară iniţiată de Parchet. Din nefericire, constat încă o dată că este o procedură care a fost întârziată şi amânată de cei din PSD, care au folosit această amânare ca o formă de şantaj asupra lui Călin Popescu-Tăriceanu şi nu am cum să nu mă întreb dacă de soarta votului de astăzi din plenul Senatului va depinde sau nu majoritatea parlamentară pe care PSD o are în continuare cu ALDE. Vom vedea deznodământul pe care puteţi să-l anticipaţi lesne în plenul Senatului la ora 16,00”, a declarat Gorghiu, după şedinţa conducerii Senatului. 

Potrivit ei, PSD are în Senat majoritatea simplă.

„Deci nici măcar de voturile ALDE nu ar fi nevoie împotriva cererii de urmărire penală, însă grupul nostru are poziţia foarte clar exprimată. Astăzi, dacă veţi vedea că se pune stop derulării procedurii judiciare aşa cum este prevăzută, va fi din pricina PSD. Cei de la ALDE vor spune grazie PSD. Cred că este un rezultat predictibil, PSD şi ALDE vor vota împotriva solicitării venite de la Parchet. PNL va avea un vot pe care l-a avut constant în cazul procedurilor de această natură. Încă o dată îmi exprim mâhnirea că în Parlamentul României se negociază genul acesta de vot – îţi dau votul meu astăzi ca să-ţi blochez procedura de urmărire penală, ca să ne conservi dumneata, ALDE, pe noi, PSD, la guvernare. Este absolut incredibil că vorbim în 2019 de genul acesta de troc. Altfel, sunt sigură că dosarul domnului Tăriceanu şi-ar fi găsit din noiembrie până acum un deznodământ”, a mai spus  Gorghiu. 

Comisia juridică din Senat a dat săptămâna trecută un raport favorabil începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, urmând ca propunerea să fie votată în plen. 

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate