Un inspector antifraudă prins că a luat mită de la un om de afaceri

Funcțiile publice inspector antifrauda Inspector ANAF Constanța, sub control judiciar pentru luare de mită corupție la prima casă Fără penali în funcţii publice combaterea corupției
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Un inspector antifraudă de la Constanţa a fost trimis în judecată recent de procurorii anticorupţie după ce a recunoscut în faţa procurorilor DNA că a luat mită.

Această învinuire i se trage după ce a avertizat un om de afaceri că urma să fie supus unor controale. 

Inspectorul antifraudă Dumitru Daniel Tala este acuzat că, în luna ianuarie a acestui an, i-a transmis unui om de afaceri că două dintre societăţile administrate de acesta vor fi vizate de un control al ANAF şi i-a comunicat data la care va avea loc, precum şi obiectul controlului. 

Inspectorul i-a transmis aceluiaşi om de afaceri că îl poate ajuta să nu fie sancţionat la terminarea controalelor, lucru cu care acesta a fost de acord, după mai multe negocieri. 

„Foloasele necuvenite pretinse de inspectorul antifraudă nu au fost evidenţiate în mod concret, doar că valoarea acestora urma să se stabilească la sfârşitul verificărilor, în funcţie de gravitatea problemelor descoperite”, spun anchetatorii.  

În acelaşi dosar este implicat şi Diamir Izet, care a menţinut legătura între inspectorul antifraudă şi omul de afaceri şi care este acuzat de complicitate la luare de mită. Procurorii DNA au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi cu Diamir Izet. 

„În prezenţa apărătorilor aleşi, inculpaţii Tala Dumitru-Daniel şi Izet Diamir au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora”, spun anchetatorii DNA. 

Procurorii DNA au stabilit pentru Tala trei ani închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani, şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. 

În cazul lui Diamir Izet, pedeapsa convenită este de doi ani şi nouă luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea aceloraşi drepturi pentru doi ani.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close