Insula Belina revine în administrarea statului. Tel Drum a pierdut lupta

dosarul belina
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Insula Belina şi Braţul Pavel vor reveni în administrarea statului, după ce va fi semnat procesul-verbal de preluare de către Apele Române, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Am o veste bună să vă dau: după o lungă perioadă în care Insula Belina şi Braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului şi ai lui Dragnea, astăzi Insula Belina va reveni în administrarea statului. Astăzi se semnează procesul-verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina şi a Braţului Pavel, iar preluarea – de asta a şi apărut o întârziere faţă de planul pe care l-am avut – se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul judeţean, adică beneficiarul îl ştiţi foarte bine: Tel Drum. Practic, preluarea va fi curată”, a arătat premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, vor trebui analizate construcţiile ilegale realizate acolo, iar Ministerul Mediului va pregăti o hotărâre de Guvern referitoare la modul de administrare a Insulei Belina.

„Sigur, după aia, trebuie văzut tot ce s-a construit în mod ilegal în Insula Belina şi trebuie dispuse toate măsurile necesare. Aici, Ministerul Mediului va trebui să vină cu o hotărâre de Guvern, în care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a Insulei Belina şi a Braţului Pavel. Aşteptăm hotărârea de Guvern cu celeritate, astfel încât să încheiem acest episod trist în care baroni roşii au încercat să transforme în moşie proprie, practic, proprietăţi ale statului român”, a menţionat prim-ministrul.

Insula Belina, de la Tel Drum în administrarea statului

În dosarul Belina, pe lângă Sevil Shhaiddeh, au mai fost trimiși în judecată:

  • Adrian Ionuţ Gâdea, la data faptelor preşedinte al CJ Teleorman;
  • Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP la data faptelor;
  • Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria;
  • Rodica Guşă, asistent registrator la acelaşi birou.

Potrivit anchetatorilor, în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close