Interes crescut al Rusiei pe tema conflictelor din Siria şi Ucraina

0

Marţi, 24.07.2018, Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, i-au primit  la Palatul Elysee pe ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, şi pe generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al Rusiei. Tema discuţiei a fost conflictele din Siria şi Ucraina.

Anterior, cei doi oficiali ruşi au avut în aceeaşi zi la Berlin o întâlnire cu cancelarul german, Angela Merkel şi cu ministrul de externe Heiko Maas, după ce cu o zi înainte discutaseră cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Potrivit administraţiei prezidenţiale franceze, întâlnirea dintre oficialii francezi şi cei ruşi a avut loc la solicitarea preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a discutat pe subiect cu Emmanuel Macron săptămâna trecută.

De altfel, după discuţia dintre cei doi preşedinţi, Franţa şi Rusia au efectuat în noaptea de vineri spre sâmbătă o operaţiune umanitară comună în Siria, aspect de noutate pentru Rusia.

Turneul efectuat de Lavrov şi Gherasimov are loc la mai puţin de 10 zile de la summitul Donald Trump-Vladimir Putin, în cadrul căruia preşedintele Putin a propus americanilor să lucreze împreună în ceea ce priveşte problema refugiaţilor sirieni şi reconstrucţia Siriei.

Sursa foto: www.straitstimes.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here