Intervenţia Jandarmeriei în cazul protestului din 10 august va fi desecretizată

Vicepremierul Mihai Fifor, ministru interimar al Afacerilor Interne, a reluat joi seara apelul către participanţii la manifestaţiile anunţate pentru data de 10 august dosarul protestelor din 10 august Se extind acuzațiile în dosarul protestelor din 10 august, astfel că parchetele militare au mai pus încă două fapte Carmen Dan „învață” Parchetul General OUG 7/2019 proteste 10 august Dosarul protestelor din 10 august. Aurelian Bădulescu ar putea fi audiat violenţe împotriva jandarmilor cătălin paraschiv proteste 10 august
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Intervenţia Jandarmeriei în cazul protestului din 10 august 2018 va fi desecretizată pe perioada viitorului mandat, a declarat Marcel Vela, ministru propus al Afacerilor Interne.

„Tocmai că în baza certificatului ORNISS am citit anumite rapoarte, nu am nici puterea şi nici posibilitatea legală să le divulg public. Întâi desecretizăm tot ceea ce s-a întâmplat, ca să aflaţi şi dumneavoastră şi toţi cetăţenii, se va face o analiză şi vă asigur că se va lua cea mai bună decizie pentru România şi pentru MAI”, a spus Vela, după avizarea sa în Comisiile reunite pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament.

Acesta a discutat cu jandarmii după evenimentele din 10 august 2018, care i-au explicat că a fost o eroare de management a situaţiei. Vela a spus că va face o analiză când va ajunge la minister și legată de activitatea lui Raed Arafat. 

„Eu nu pot să dau sentinţe din mai multe motive: secretarii de stat sunt atributul şi intră în competenţa numirii de către premier. Veţi fi la curent cu toţi paşii, astfel încât românii (…) să ştie că sunt apăraţi de ministrul Marcel Vela. Înainte de a lua o decizie, faci o analiză şi analiza o poţi face când ajungi la minister pe acte obiective, pe întâmplări, pe înregistrări”, a menţionat Vela.

Senatorul PNL Marcel Vela a primit marţi aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne. S-au înregistrat 17 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă” în şedinţa Comisiilor reunite pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament.

Timp de mai bine de un an dosarul 10 august a fost tergiversat de către acoliții PSD, în special de către Carmen Dan, fostul ministru al MAI, desemnat în această funcție chiar de către Liviu Dragnea. Aceasta a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a acoperi cât mai bine urmele ale violențelor care s-au produs în noaptea de 10 august. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close