Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe 2019

psd îndoaie legile cna propria funcționare Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă, scrisorile referitoare la propunerile de numire în funcția de ministru al justiției, de ministru pentru românii de pretutindeni și în funcția de ministru al fondurilor europene. remanierea guvernamentală farsă Remanierea guvernamentală anunţată de PSD este făcută pentru ca lucrurile să meargă mai prost, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. dosarul revolutiei strategia de înzestrare a Armatei referendum pe 26 mai Iohannis a promulgat Legea bugetului beneficiul cetăţenilor imagini trucate cu iohannis transporturi și dezvoltare Iohannis a semnat decretele pentru demisii mandatul generalului Nicolae Ciucă finanţarea activităţii ANP demisiile celor doi miniştri amânarea numirii miniștrilor Legea privind declasificarea unor documente klaus iohannis
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe anul 2019, a anunțat Administraţia Prezidenţială. 

Pe 15 februarie, Parlamentul a aprobat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2019 şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat, care erau trimise la promulgare. 

Însă, şeful statului a sesizat la o săptămână după, Curtea Constituţională în privinţa Legii bugetului pe 2019, precum şi referitor la Legea de aprobare a plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019. 

Potrivit președintelui, bugetul este unul nerealist, supraevaluat şi întârziat. Cu toate acestea, în prima săptămână din martie Curtea Constituţională a decis că Legea bugetului pe anul în curs este constituţională. 

Acest lucru l-a făcut pe Iohannis să retrimită Parlamentului spre reexaminare actul normativ. „Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea, să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României”, spunea preşedintele.

Cu toate acestea, zilele trecute, Iohannis a promulgat Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019. Iar acum două zile, Parlamentul s-a întrunit din nou în şedinţă comună a celor două Camere şi a respins cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe 2019, trimisă de preşedintele Klaus Iohannis, adoptând proiectul în forma trimisă iniţial la promulgare. 

Iohannis a criticat faptul că Legea bugetului de stat pe 2019 nu a fost reexaminată de Parlament, ajungând la promulgare neschimbată, şi a acuzat PSD de rea-voinţă. 

„PSD a picat şi ultimul test al responsabilităţii. Legea bugetului de stat pe care am retrimis-o Parlamentului pentru corectarea gravelor erori din conţinutul său a ajuns la promulgare neschimbată. O singură zi – atât a alocat PSD în Parlament pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru ţară. Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea-voinţă refuzul PSD de a repara un buget care în mod evident va genera efecte negative în economie, resimţite, din păcate, de cetăţeni. Mi-aş fi dorit să promulg un buget bun pentru România şi pentru români. Nu a fost să fie”, a declarat şeful statului.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close