Iohannis către medicii „din prima linie”: „Ne uităm la voi cu speranță!”

0
7
incompetența psd spitalele regionale fonduri europene pentru sănătate Maoloa și Phobos Medicii membri titulari, corespondenţi şi de onoare ai Academiei Române şi ai Academiei de Ştiinţe Medicale îşi pot continua activitatea medicală finanţarea europeană pentru construirea spitalelor regionale Spitale regionale România investiții în spitale 13 morți de acinetobacter greva foamei spitalul universitar asistenta medicala

„Noi toţi ne uităm la voi cu speranţă, cu încredere”, acesta a fost principalul mesaj pe care președintele Klaus Iohannis către medicii din prima linie, mai ales că se pare că în sistemul medical a inceput un val de demisii. 

„Ştiu, ştim că vă este greu, dar voi sunteţi în prima linie. Noi toţi ne uităm la voi cu speranţă, cu încredere. Sunteţi linia de apărare a populaţiei împotriva acestei epidemii. Noi, autorităţile, politicienii, vom face tot ce este necesar pentru a vă asigura materialele de care aveţi nevoie”, a declarat șeful statului la Palatul Cotroceni.

Președintele a avut o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Iohannis a spus că vrea să transmită medicilor un gând bun şi o încurajare.

„Ştiu că nu este simplu şi ştim cu toţii că, din păcate, vor veni zile şi mai grele, dar avem încredere în voi. Am discutat, evident, situaţia din Suceava şi toţi suntem conştienţi de situaţia pasului care s-a făcut, dar suntem conştienţi şi de răspunderea noastră. Am discutat pe urmă situaţia din spitale şi vreau să vă asigur pe voi, medici, personal medical că noi ne facem treaba. Au început să sosească de peste tot de unde s-au făcut comenzi materiale de protecţie – măşti, halate de protecţie, alte materiale. Lucrurile se mişcă, autorităţile s-au mişcat şi acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale”, a afirmat el.

Mai mult, șeful statului a solicitat ca marţi să se facă peste tot în spitale instructajul personalului.

„Aceste lucruri se vor întâmpla. Am solicitat celor responsabili ca, cu maximă celeritate, să lămurească alocările bugetare pentru spitale, în aşa fel încât să puteţi să continuaţi achiziţiile care sunt absolut necesare în această perioadă. Autorităţile îşi fac treaba şi vă rog pe toţi să ne facem fiecare treaba aşa cum se cuvine iar fiecare român să respecte normele de igienă, normele de distanţare socială, aşa cum au fost solicitate de autorităţi”, a punctat acesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here