Iohannis: Discursul eurofob, preferatul partidului de guvernământ

Amendamentele PSD la pactul politic discurs eurofob prostii despre summit intrebări referendum 26 mai Legea bugetului de stat sesizarea lui Iohannis privind Legea referendumului noii miniștri ai Dezvoltării și Transporturilor PSD recurge la noi demersuri populiste, care riscă să vulnerabilizeze România în actualul context geopolitic marcat de incertitudine iohannis recursul compensatoriu plângere prealabilă măsuri fiscale Ziua Internațională a Anticorupției klaus iohannis corupția este o boală
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


PSD foloseşte un discurs eurofob în campania electorală pentru PE, catalogând acest lucru drept rejectabil, reprobabil, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

„Aud în ultima vreme un discurs politic – v-o spun degajat, scos din contextul campaniei electorale – abject. Umblă unii politicieni români prin ţară să spună că problemele noastre vin de la Bruxelles sau altul spune: domne’ noi nu avem nimic împotriva UE, dar nu este bine cum este condusă de la Bruxelles şi toţi ăştia de la Bruxelles şi inclusiv preşedintele Iohannis trebuie să dispară fiindcă sunt din alt film. Am constatat că în România a apărut un discurs nu eurosceptic, eurosceptic mai mergea, ziceai că eşti de acord cu unele lucruri, cu altele nu, un discurs eurofob şi faptul că acest discurs a fost transformat în mesajul principal al campaniei pentru europarlamentare de către partidul de guvernământ din România mi se pare absolut rejectabil, reprobabil, însă putem să constatăm că euroscepticismul a apărut în bună măsură datorită unor astfel de populişti, care merg la Bruxelles şi acolo toţi sunt europeni fără deosebire, toată lumea, şi ai noştri, toţi sunt proeuropeni şi au discurs sforăitor european, cum vin acasă aruncă vina pentru toate eşecurile şi nerealizările lor pe Bruxelles”, a spus Iohannis, la lansarea volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Potrivit lui, se pune întrebarea cum poate fi combătută această prostie? „Prin informare. Eu sunt în continuare convins că lucrurile se pot îmbunătăţi doar în măsura în care educaţia devine mai puternică, mai bună şi informaţia reală devine mai pătrunzătoare”, a declarat preşedintele. 

 Iohannis spune că este o opţiune extrem de proastă este ca cetăţenii să nu se prezinte la votul de la europarlamentare. 

„Dacă uităm să vorbim despre democraţie atunci o pierdem. Acum putem să mergem să îi alegem pe cei care prezintă o opţiune mai bună. Ştiţi care este singura opţiune extrem de proastă – să nu mergem”, a precizat şeful statului.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close